maandag 17 september 2012

e-Freeway Almere/ Amsterdam en "F-Leaks of F-Lite Plus?"

De F-Lites zaten er van van de week ongeveer precies 3604 lekvrije kilometers onder. Een slinkse blik op het loopvlak vrijdag deed me voorzichtig terugrijden naar huis... De linker band was er vrij ernstig aan toe. Blijkbaar functioneert de linker rem heftiger dan de rechter, want de rechter band is in een betere staat.


De Strada staat nu weer op 3 PM's.


Nu snap ik eindelijk waarom er opeens een kilometer kaarsrecht en superstrak asfalt ligt in Almere Poort:Annemarie Jorritsma geeft startschot e-scooter forenzenrit van Almere naar Amsterdam

Ook is dit een publiciteitsactie in het kader van het project e-freeway Almere-Amsterdam, De gemeente Almere voert dit project uit voor de Metropoolregio Amsterdam. In het kader van de verbreding van het traject A1-A6-A9 wordt de komende jaren veel verkeershinder verwacht. Doel van dit project is om in de verbouwingsperiode automobilisten een alternatief te bieden, waarbij het de verwachting is, dat een deel van de autogebruikers de overstap naar de e-scooter of e-bike permanent maakt. Het project wordt mede door het ministerie van Infrastructuur en Milieu gefinancierd.

Lekker dan; MIJN fietspad (sorry, de e-Freeway) vol met onervaren e-scooterrijders. We gaan het wel meemaken. Gelukkig is de zomer dit jaar nogal kort, van lange duur zal het dus allemaal wel niet zijn :evil: Nu ja, ik hoop dat ze het stukje e-Freeway nog wat verder doortrekken richting Muziekwijk, dan hoor je mij niet meer klagen ;-)


Dat zal niet gelden voor Jan van Weert; die is lelijk ten val gekomen door een onduidelijke afzetting op een ongelukkige (onverlichte) plek daar waar het oude Spoorbaanpad ophoudt fietspad te zijn. Zie Almere vandaag: Val door opgebroken fietspad.Over ongelukken gesproken… Afgelopen Zondag was er een aanrijding tussen een scooter en een fietser op de Hollandse Brug. Politie, Ambulances en zelfs de Traumahelikopter waren ter plaatse. In het nieuws is er niets over te vinden, maar op Alarmeringen.nl wel: Politie naar Almere voor ongeval met letsel PFL HOLLANDSEBRUG L ALMERE Ongeval/Wegvervoer/Letsel op het fietspad van de brug scooter fietser frontaal twee gewonden. 16-09-2012 16:46:48

Vanmorgen wel wat krijtstrepen op de weg gezien, maar verder is er weinig tastbaar bewijs. Dit alles iets verderop dan waar je mevrouw Jorritsma ziet zoemen op haar e-scooter:


Almere vandaag: Forenzenrit op e-scooter


EDIT: Almere vandaag: Racefietser ernstig gewond na frontale botsing bromfietser

In het kader van "vreemde dingen die je aantreft langs het fietspad" de volgende bijdrage: Een paar gouden dansschoenen in een gele rugzak. Ze lagen lang het Ton Storkpad tussen de Keverdijk en de vecht. Mocht je ze verloren zijn...Later.... meer!

5 opmerkingen:

 1. Hallo Erwin,
  Ik zou eerst maar eens naar de sporing kijken.
  Scheelt een hoop snelheid.
  Gr. Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dus dat sla-lommen is verleden tijd?

  idd ff sporing na kijken.. verschil is wel erg groot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn, twee mensen die zeggen dat ik niet spoor. En dat op mijn eigen blog!

   Sporing controleren, daar had ik nog niet aan gedacht. Bedankt ;-)

   Verwijderen
 3. Het zijn dan wel geen fietsers maar ik kan een e-scooter project alleen maar toejuichen als dat betekend dat er minder autorijders komen.

  Ik zou ook liever de e-scooter pakken dan de trein tijdens spitsuren. In elk weer zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat voor iemand die beroepsmatig bij die dingen betrokken is...Dat wil dus wel wat zeggen.

   Vandaag wéér geen e-Scooter gespot op de HPV-Freeway :P
   Geen Velomobiel ook trouwens.

   Verwijderen