maandag 11 oktober 2010

Maandagmorgen

Het is vandaag weer behoorlijk maandagmorgen. Man, wat was het weer vroeg opstaan... Vandaag is de eerste dag dat ik ga rijden met de verherverbeterde drinkslang. In plaats van de Pepsi Max fles heb ik een aluminium 0,5 liter BBB bidon gebruikt. In tegenstelling tot de PET fles past deze natuurlijk wel in de bidonhouder, en dat is beslist heel prettig :) De drinktuit van de bidon heb ik een beetje uitgeboord zodat de slang er klem in past. Aan de slang een stukje klittenband om hem makkelijk weg te hangen tussen de drinkmomenten door. Ik denk dat dit wel de permanente opstelling gaat worden.

Kwam onderweg nog wat nieuwe vrolijke gele borden tegen langs de weg. Helaas was de tekst op de borden minder vrolijk.

Allereerst die bij de Hakkelaarsbrug: Op de kabelkrant Muiden/ Muiderberg is het volgende te lezen: Vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 29 oktober zal de gehele verkeerskruising Hakkelaarsbrug en de het oostelijk gedeelte van de Zuidpolderweg (vanaf de kruising met de Mariahoeveweg) op werkdagen zijn afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van (brom)fietsers en voetgangers. Voor het langzame verkeer, waaronder landbouwtractoren, geldt deze afsluiting ook. Het plaatselijke langzame verkeer kan gebruik maken van de Dijken Noordpolderweg.  

Wellicht valt de overlast met de Velomobiel dus mee. We gaan het zien :)


En bij de brug over de Amstel bij Ouderkerk aan de Amstel:
Tijdelijke afsluiting Brug over de Amstel: Van donderdag 21 oktober 20.00 uur t/m dinsdag 26 oktober 20.00 uur moet het wegverkeer vanuit Ouderkerk naar Amsterdam ZO en Amstelveen rekening houden met langere reistijden en omleidingen. Voor voetgangers en (brom)fietsers vaart er 24 uur een pontveer over de Amstel tussen Amstelzijde (Amstelveen) en Brugstraat (Ouderkerk aan de Amstel).
Het pontveer blijkt een echt authentiek stukje antiek te zijn, bediend door hoge ambtenaren met zware kettingen om hun nek: Pontje.nl Kortom; we worden als velomobilist weer verwend.

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Boumantsje; Heb je reactie met E-Mail adres erin maar verwijderd, tegen de spam enzo. Heb je mijn E-Mail ontvangen?

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen