zondag 6 maart 2011

Volgende keer... kaart mee!

Gisteren heb ik een rondje gemaakt vanuit Breda. Dit keer niet in een Strada of een Trike ligfiets, maar op een Gazelle Riacho. Een wat oudere 'Hybride Lite' fiets volgens de sticker op het frame. 

Afijn, vol goede moed eerst zuidwaarts getrokken lang een riviertje, de Mark. Dat ging wel soepel met wind mee en prettige fietstemperatuur. Ik heb deze router wel eerder afgelegd. Onderweg heb ik het plan opgevat om niet weer dezelfde route noordwaarts te nemen, maar er een echt rondje van te maken. Op een van de fiets-knooppunt kaarten langs de route globaal de route bepaald, en vol goede moed het onbekende pad ingeslagen. 

Wat me als eerst opviel, was dat Belgische automobilisten je toch een stuk dichter passeren dan hetgeen ik gewend ben. Maar dat kan natuurlijk exemplarisch zijn, of het resultaat van mijn subjectieve perceptie.

Het maken van het rondje liep niet zo soepel als voorgenomen. De rest van de route ben ik geen fietskaart meer tegengekomen en was het een beetje gokken om weer terug in Breda te komen. Dat het vrij bewolkt was en ik dus geen houvast had aan de positie van de zon heeft natuurlijk ook niet echt geholpen. Vandaar het wat rare pad in België die ik vandaag met Google Maps en de hulp van Fietsnet.be getracht heb te reconstrueren.

De terugweg was dus wat saai, vooral heel lang hele rechte stukken tegen de wind in. Daarbij viel het me op, dat het toch wel een heel raar concept is om jezelf rechtop zittend tegen de wind in te bewegen. En de zitting van zo een Riacho is ook maar oncomfortabel. Heb vandaag hevig last van zadelpijn.

In Zundert en Rijsbergen (Aopenlaand) nog wel wat raar aangeklede figuren tegengekomen, maar verder vooral veel tegenwind gehad.

Na 50km had ik het eigenlijk wel gehad. Ben daarna in Breda ook nog behoorlijk verkeerd gereden - heb geen idee meer hoe en waar precies, maar ik ben in Breda-West terecht gekomen terwijl ik in Oost moet zijn. Daar gaat mijn geloofwaardigheid als padvinder :(

Uiteindelijk bleef de de teller op 64km staan.

Morgen weer lekker met de Strada naar kantoor. Een heerlijk vooruitzicht!

2 opmerkingen:

 1. Waarom niet zo'n Garmineke Erwin?
  Op / in- al je fietsen te gebruiken (desnoods met bandje om je nek), reserve AA's mee en probleemloos gaan!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een 1 keer maar nooit weer eravaring?
  ik heb sindskort de edge 800 met city navigator europa erop, reuze top, kan je zo op je stuur van de strada klikken. geeft ook temperatuur weer. je mag hem komen bekijken :). gr monique

  BeantwoordenVerwijderen