woensdag 9 maart 2011

Slaapmatje in de Strada

De Strada heeft een bagage-ruimte naast het achterwiel. Veel gaat er niet in, maar het is wel een handig plekje voor je gereedschapstas. Nu gaat helaas alles wat je langdurig achterin deze ruimte doet na verloop van tijd stuk. Het ruwe oppervlak van de romp werkt als een rasp en slijt door alles heen, en dat is natuurlijk zonde van mijn dure gereedschapstas.

Nu had ik nog een camping slaapmat liggen, die eigenlijk bedoeld was om een schuimkap te maken voor m'n Alleweder (in plaats van het zeil). Omdat dat project toch nooit voltooid zal worden, heb ik een stukje van die mat opgeofferd om het bagage compartiment achterin de Strada te stofferen.

De mat zit met een stuk Velcro vast aan de wielkast, omdat dit eigenlijk ook de enige plek is waar het band redelijk te verlijmen is. Helaas krult het andere eind van de mat nog naar binnen, maar ik ben redelijke hoopvol dat dit vanzelf goed gaat komen.

Let ook op de mooie hangplek voor het beugelslot. Die rust tijdens het rijden op het ophangpunt van de stoel.

Later... meer!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Erwin,

  Lijkt me een goede oplossing. Hetzelfde materiaal als waar ik m'n voetengaten mee dichtmaakte. Daar was het uiteindelijk te slap voor want is inmiddels helemaal ingescheurd.
  Maar gelukkig is de ergste kou nu wel voorbij!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk weer helemaal op het 'oude' spoor: praktisch en innovatief!

  @Mick, ik kom de vrieskou prima door met BBB overschoentjes (is dus een tippie voor de volgende sinterklaas ofzo). Verder wil ik ala Wim Schermer wel aan de gang met het afdichten van het gapende gat met een stuk lycra. Dit dan vooral om een eventueel onderscheidbaar positief effect op de aerodynamica te sorteren. :-) Gr. YL.

  BeantwoordenVerwijderen