zaterdag 12 maart 2011

VliegerVlag

Ik heb het al eerder of over een vlag gehad voor de Trike. De bij de lokale fietsenmaker of bouwmarkt verkrijgbare vlaggetjes vind ik lelijk of te kinderlijk, en de acceptabeler modellen zijn duur en lastig(er) te verkrijgen. Al overdenkend kreeg ik opeens een breenweef. En nee, het deed geen pijn. Had ik niet nog zo een felgekleurde delta vlieger gekocht? Die ligt toch maar ongebruikt te wezen in de schuur. Als ik daar nu eens een vlag van maak...De vlieger heeft alles in huis. Glasvezel(?) stokken, plastic koppelstukken en doek. En hij heeft al bijna de juiste vorm ook!
Tja, ik weet het niet hoor... Het is wel een vlag, maar niet echt super mooi. Wel een stuk beter dan die oranje veiligheidsvlaggetjes die we onze kinderen aandoen, dat wel.


Eens kijken hoe deze vlag mij in het gebruik bevalt. 


Vandaag heb ik de linker remkabel vervangen, en de rechter iets anders aangesloten. De kabels komen nu iets rechter uit voor de hevel van de trommelrem. Tijd dus voor een proefrit!


In het Pampushout even gestopt vanwege het fotogenieke landschap en om de remkabels wat bij de stellen - de trike trok naar links tijdens het remmen.

En een foto voor Theo; het kán wel, 29-30km/h op een Trike. Maar makkelijk gaat het met niet af. Ik rij eerder net iets boven de twintig dan tegen de dertig kilometer per uur. Zo'n 10 km/h langzamer dan met de Strada dus. Da's wel aanmerkelijk langzamer!


Die teller was vrij lastig te installeren - de opnemer paste niet op de iele spijlen van het spatbord en de teller zelf is ook niet makkelijk ergens te bevestigen. Voor zowel de opnemer als de teller heb ik een bevestigingsplaat van RVS gemaakt.
Om een indruk te krijgen van de vlag, nog een plaatje met op de achtergrond de drijvende gebouwen van Floating Life in de Pampushaven bij Almere.
Tot mijn verbazing dacht ik nog snel genoeg aan mijn camera, toen me op de Oostvaardersdijk een geel monster tegemoet kwam. Het is een (voor mij) onbekende Questrijder die hier vriendelijk zijn hand opsteekt.
Nog even een plaatje voor de sfeer - het is een prachtige dag vandaag.En vooruit, nog maar een plaatje van de Trike met vlag, uitkijkend over het Almere-Pampus windenergiepark.


Later... Meer!

Edit (27 maart): Bickies tip maar ter hare genomen en het gele deel eraf geknipt. Ook wat strips van een fluo-vest gehaald en op de vlag geplakt :)


6 opmerkingen:

 1. die vlag ziet er goed uit. goed gevonden.
  Persoonlijk zou ik het gele stuk er nog af knippen.
  Nog een paar extra reflecterende strips en hij is perfect

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo'n kat die met je meedenkt!
  'Vliegervlag', hangt een belgisch klankje aan. Zit er soms wat aan te komen?

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En jij dacht dat die lage snelheid aan de trike lag???? ;-)

  Mooie fotoos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bicky: Dank! Denk dat ik je advies maar aanneem. Eens wat reflecterende stickers zoeken...

  @Mick: Komt wellicht door de invloed van mijn vriendin inderdaad LOL

  @VeloTejo: As het niet aan de Trike ligt, ligt het dan aan jou? Hoe kan dat nou?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat bij een -ook erg lage- trike een vlag beslist geen kwaad kan.
  Je moet er toch niet aan denken door een suffe SUV-rijder/ster over het hoofd gezien te worden...
  Aangezien je snelheid idd zwz al lager is dan een vm heb je in verhouding ook weinig last van extra luchtweerstand-verlies (aangezien de rolweerstand dan nog een veel groter aandeel id totale weerstand heeft).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ja, tegen een suffe SUV rijder/ster helpt een vlag ook niet. Zou jij toch moeten weten Mick ;-)

  Heb advies van Bicky opgevolgd en het gele pand verwijderd. Nu nog even naar de Halfords voor reflecterend tape.

  BeantwoordenVerwijderen