woensdag 2 maart 2011

Eerste ritje met de Trike

Vandaag hoefde ik slechts 's morgens te werken. Dus op de normale tijd richting Schiphol, en al rond de lunch weer terug. Was heerlijk fietsen, maar ik had me terug wel even in de temperatuur vergist. Door het zonnetje zag het er heel aangenaam uit, maar de koude oostenwind was het toch vrij guur. Onderweg dus maar weer m'n petje opgedaan onder de helm.

Ook vandaag heb ik het eerste ritje met de trike gemaakt. Gewoon, in de buurt. Even kijken bij Menno op de skatebaan en wat spulletjes halen bij de Gamma.

Menno vind het wel wat, de Trike. Hij zou er zelf ook wel een willen. Deze is een beetje te groot nog voor 'm. Flink eten vent, dan pas jij er straks ook op!

Kijk, Papa past er al op - die hoeft beslist niet veel meer te eten ;-)
Heel charmant, de broekspijp in de sok. Maar ja, geen zin in vet op mijn broek.
Eerste indrukken van de trike... LAAG en weinig zijdelingse steun. Bij deze fiets ga ik toch serieus overwegen om er een vlaggetje op te monteren. Bij de Gamma meteen even gekeken, maar een Dora vlaggetje ging me nu net weer wat te ver. Dat moet anders kunnen - Stoerder!

Bij het bochten maken glij ik bijna van de stoel af. Dat gaat nog een beetje oefening vergen. Maar het was wel een leuke ervaring. Heel anders dan een tweewieler, en zelfs anders dan fietsen met de Strada. 

De trike heeft zich redelijk gehouden. Een lager van het rechterwiel tikt wat, daar heb ik een beetje olie op gegooid en hoop er het beste van. Remkabels zijn inmiddels gearriveerd maar nog niet vervangen, en de ophanging van de fietstassen achter is al wel uitgedacht maar moet nog gerealiseerd worden.

In het rustige wijk-verkeer voelde ik me overigens prima op mijn gemak op de Trike. 

Later..... Meer!

EDIT: Later... http://www.bikeflags.de/ ... http://www.purpleskyflags.com/


4 opmerkingen:

 1. Als je als grote vent met zo een dora vlaggetje durft te rijden , DAT IS PAS STOER , gewoon doen , wat kan jou het schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Relaxed hé, rijden met een trike ivt een afgesloten vm?
  Ieder moment probleemloos kunnen opstaan (als dat moet), een kleinere draaicirkel, lichter voertuig...
  Het idee dat een ligger alleen ok is als 'ie sneller gaat klopt m.i. volstrekt niet!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Gerrit: Hahaha. Neen. Deze zijn wel leuk: http://www.bikeflags.de/

  @Mick: Jazeker, is heel leuk fietsen. En makkelijk hanteerbaar. Net twee keer naar de supermarkt en de visboer geweest met dat ding. Mis wél een bagagedrager hoor, maar dat gaat goed komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze huisleverancier heeft ook vlaggen: http://www.internet-bikes.com/index.php?p=82

  BeantwoordenVerwijderen