vrijdag 11 maart 2011

Neksteun voor de Trike

Vandaag heb ik een neksteun gemaakt voor de Trike. De rand van de berkehouten zitting van de Trike reikt tot onderaan mijn schedel, en dat vind ik bij 'eventualiteiten' onveilig. Vandaar deze simpele oplossing met een stuk schuim en Velcro. Ik heb het schuim vormgegeven met een scherp hobbymes. De Velcro zit met een laag contactlijm op het schuim. Even afwachten of dat een blijvende verbinding blijkt of niet.

Het is lastig om bij dit soort schuim een gladde afwerking te krijgen. Dat is me dan ook niet gelukt. Als het me gaat storen kan ik er een stukje stof overheen spannen, maar voorlopig bevalt deze oplossing me prima.

Tijdens het rijden kan ik me zo nu en dan ontspannen met het hoofd op de nieuwe rustplaats. De steun past precies in de holling van mijn nek.
Later... meer!

2 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit!
  Àf en toe steunen kunnen van je hoofd kan wonderen doen.
  Ik heb voor de (beide) Thys een kussentje gemaakt aan de toptas (zo een die je aan 't zadel hangt) idvv een tuin-kniebeschermer.
  Daar zat zelfs al klittenband aan!
  Maar ik ga niet overal over bloggen...

  Je zou het ruwe schuim misschien kunnen afsmeren met polymeren- of siliconenkit.
  Ik zag bij de Action kokers met lijm/kit voor 'n paar euro dat waarschijnlijk (echte) polymerenkit is!
  Ik was vandaag trouwens nog in Almere-Noord met de FAW (voor goedkope transmissie-olie).

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gelukt! Ik heb de indruk dat de steun iets "rechter"kan. Je zou van hetzelfde schuim nog een wigvormige vulling kunnen maken onder de steun

  BeantwoordenVerwijderen