vrijdag 18 maart 2011

Pak-af-tassen voor de Trike

Vandaag heb ik weer even de tijd gehad om aan de Trike te werken. Theo heeft een (Alleweder-) Aluminiumplaat voor me bewerkt tot een bagagedrager, waarvoor nogmaals mijn dank :) 

Hier ben ik net klaar met het monteren van het achterlicht op de bagagedrager en het boren van de gaten voor de uitlaatklemmen. De plaat zit met twee 40mm uitlaatklemmen om de 'brugleuning' boven het achterwiel geklemd. Onder de bovenzijde zit een tweede plaat om de benodigde stevigheid te geven. Zes treknagels houden de twee platen en de motageplaat van het achterlicht tegen elkaar. Siliconen-kit tussen de twee platen moet indringen van water en daardoor corrosie voorkomen.

De gleuven voor ophanging van de tassen zijn hier nog niet allemaal gereed.

Even kijken hoe het gaat staan....


Het plaatwerk is hier gereed, klaar voor de spuiterij :)


Ook even getest hoe een paar kleine 5mm LEDs het zouden doen als 'gezien worden' verlichting. Ik denk dat dit wel voldoende is voor deze zomer Trike


Zoals altijd; Later... meer!

5 opmerkingen:

 1. mooi werk, maar toch weer die lichtjes erop, je kan het niet laten zeker ;-)

  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu nog borgen zodat iemand anders de tassen er niet zomaar afhaalt en er mee wegfietst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Jurren: Jawel, iedereen heeft recht op zijn eigen afwijking, toch? ;-)

  @Gerrit: Helemaal niet aan gedacht, en daar wil ik ook eigenlijk niet aan denken. De tassen zitten met een soort hevel vast onderaan de plaat, je kunt ze er dus niet zomaar vanaf tillen, maar ze zitten natuurlijk niet op slot. Vind het wel goed zo; die fiets zal toch niet zo snel in het openbaar gestald staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keurig, toch met uitlaatklemmen hé? :-)
  Ik zou m'n tassen er gewoon af halen als je uitgebreid gaat shoppen (doe ik ook altijd, onder 't klemmetje vd bagagedrager vandaan).
  Dan is 't alleen nog een kwestie van je fiets met een (cijfer-)slot vastzetten!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, inderdaad, met uitlaatklemmen :) Dank voor de tip! Was even zoeken, de Praxis in Almere verkoopt ze niet meer (moest naar de winkel er tegenover...)

  Ik maakte me vroeger heel druk om dingen op m'n fiets. Snelheidsmeter, verlichting, pompje, gereedschap. Maar ik heb dat los gelaten, laat nu alles (meestal) zitten. Tot nu toe gaat het goed :)

  (Woonde vroeger trouwens in Amsterdam, nu in Almere...)

  BeantwoordenVerwijderen