woensdag 5 januari 2011

Nocturnische Nachtrit

Vandaag wederom met de Strada naar kantoor. Ik moet wel; ik weeg weer 91kg. Potjandikkie! De dag dus begonnen met een Nocturnische Nachtrit. Wat een mooie titel voor een artikel! Buiten dat het een mooie Alliteratie is, is het volgens mij ook nog een pleonasme. En onjuist bovendien. Want het was eigenlijk meer een morgenrit. Van wanneer tot wanneer duurt de nacht eigenlijk?

Volgens Wikipedia kan je met de definitie van Nacht alle kanten op. Ook de kant die mij het best uitkomt. Dat doe ik dan ook maar. Ik heb dus gewoon een Nocturnische nachtrit gemaakt vannacht. Of is was dat vanmorgen? Wat een verwarring allemaal zo vroeg op de avond. Van 05:50 tot 07:15 was het in ieder geval 'nocturnisch'. 

Ik heb weer veel plezier beleefd aan mijn verlichting. De conditie van de wegen is prima. Van de 36km zijn maar enkele tientallen meters bedekt met ijs. Dat is dan wel weer hobbelen, maar dankzij de lampjes is het eenvoudig om op tijd de vaart eruit te halen. Zelfs met 10km/h maakt de Strada nog rare bokkesprongen (mijn spellingscontrole wil dat ik hier bokkensprongen schrijf, maar dat vertik ik!). Laat staan dat je met meer dan 30km/h op zo een ijsveld knalt door ondeugdelijke verlichting. Dan zou je willen dat je zulke mooie spiegel-lampen had aan je Sunrider :)
De terugrit was voor de verandering bij daglicht. Dat is een genoegen welke ik meestal maar eens in de twee weken smaken mag. Vandaag was het dus zover. Rond de lunch naar huis met prachtig weer. Zonnetje erbij, weinig wind en gematigde temperatuur. Kan ik erg van genieten.


Later, meer!

5 opmerkingen:

 1. Hoi Erwin, hoe bevalt de Strada?
  groet Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja die charme heb ik natuurlijk niet maar 'oscure ochtendrit' zou dan een lateinse benadering kunnen luiden.
  Van 'la oscuridad', 'de duisternis' in het Spaans.
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Mick, Je moet die Alleweder van je écht eens met wat lichtjes pimpen hoor ;-)

  Hi Monique, De Strada bevalt SUPER. Nog steeds :) Met dit weer heb je echt voordeel van een velomobiel.
  Ben Zondag nog langs je huis gereden. Voor het eerst dat ik weer eens recreatief gebruik heb gemaakt van de Strada. Hoe bevalt de Strada SL je? Zag dat je 'm in ging ruilen (of aan gaat vullen) met een carbon quest?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Monique, een week of drie geleden (zondag 12 dec) kwamen we een snelle zwarte Strada tegen in Huizen, was jij dat? Wij reden met een rode Strada en een rode Sunrider. Volgende keer bij LaPlace in Hilversum afspreken voor de koffie !
  KzieYou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaaa dat was ik in Huizen, zag dat er een velomobiel bij zat die ik niet gelijk herkende, een sunrider dus. Ik klim vaak zondagochtend in de klimhal in Bussum en rijd dan naar huis. Koffie in de klimhal mag ook :) om 10.00 open (rocksteady.nl).
  Hoi erwin, strada bevalt zeer goed, zo goed zelfs dat we hem niet meer willen delen (partner en ik) en er hoogstwaarschijnlijk(als mijn knieën goed blijven een velomobiel bij komt; een carbonminiquest. groet monique

  BeantwoordenVerwijderen