dinsdag 25 januari 2011

Strada 4000km jong

Velomobiel-waardige snelheid
Ik heb weer een klein persoonlijk hoogtepunt te melden. Vandaag op de terugweg, droog - niet te koud - windje in de rug, heb ik eindelijk een Velomobiel-waardige snelheid gereden. 

Gemiddeld 29.0 km per uur gaf de teller aan bij thuiskomst, en daar moet ik me nog behoorlijk voor uit de naad trappen. Hele stukken tuusen de 30 en 40 kilometer per uur, met 54 de Hollandse brug af en met gierende bandjes (nu overdrijf ik een beetje) de duizenden bochten in het spoorbaanpad nemen.

Planning
Maar ik heb het gehaald. 29km/h. En dat nu de Strada net 4000km jong is. Gisteren tijdens de terugrit van kantoor naar huis was het magische moment, ergens halverwege de rit, dat de teller van 3999,9 naar 4000,0 zou springen. 

Normaal neemt het heel veel van je plan-talent om precies op het juiste moment een foto van je teller te nemen. Op tijd het fototoestel in je tas doen, zorgen voor een opgeladen accu, voldoende vrije ruimte op je geheugen kaart. De vertrektijd een beetje aanpassen, zodat het heuglijke moment bij daglicht plaatsvindt en de foto in natuurlijk licht genomen kan worden. Veelvuldig met je hoofd onder de kap naar je teller loeren en inschatten wanneer...


...Iedereen die mij een beetje kent, weet dat plannen niet één van mijn sterkste punten is. En toch verliep alles in dit geval vlotjes, hetgeen resulteerde in de volgende foto-van-het-moment, de bekroning op mijn werk en een nieuwe mijlpaal in mijn Velonautenbestaan: 
Ik ben er trots op. Op naar de volgende 4000km!


Later meer!

6 opmerkingen:

 1. Prachtige foto , Lange sluitertijd ?
  Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik neem aan dat de afbeelding ook geheel buiten de tijd van de baas tot stand is gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor de felicitaties :) De sluitertijd was inderdaad lang vanwege de intredende schemer. En ja, deze afbeelding is niet gesponsord door de baas. Zit deze maand goed mee met het weer, stuk beter dan December :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was mij gisterenmiddag een grote eer er getuige van te mogen zijn ! Ik zei nog tegen je, moeten we niet even stoppen om de teller te .... Maar voor jou is niets onmogelijk ! hahahah :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaja, ik laat mij door niets tegenhouden, ook niet door het niet geïnstalleerd zijn van de teller :D

  Moet jij trouwens nog niet naar bed? Vroeg dag weer hoor morgen (ik ga met de tuut, lekker in de file staan want weer cursus morgen).

  BeantwoordenVerwijderen