donderdag 20 januari 2011

Onverwacht glad

Vanmorgen ging het fietsen niet zo lekker. Ik kon 'm met moeite op de 30km/h houden. Zal wel de kou geweest zijn, en het feit dat dit al de derde fiets-dag was deze week. Heb meestal wel wat last van opbouwende vermoeidheid.

Onderweg nog onprettig verrast. Bij de afdaling van de fietsbrug over de A2 bij de Ouderkerkerplas, reageerde de Strada nogal heftig op het remmen. Normaal veert de fiets tijdens het remmen wel iets naar links of naar rechts (die stomme remkabels blijven nooit netjes symmetrisch gespannen...), maar nu ging de fiets wel vrij heftig naar rechts. En bij het loslaten van de rem ging 'ie vrij heftig naar links. Dat doet 'ie anders nooit! Zat me nog af te vragen wat er nu eigenlijk aan de hand was, toen het me bij het naar rechts sturen duidelijk werd. Sturen had namelijk niet direct effect op de koers van de fiets. Drommels! Tijd om de bilspieren aan te spannen. Aan het eind van de afrit staat namelijk een vrij solide hek. Gelukkig kregen de Marathon Plussen net op tijd grip om me de bocht om te duwen. Mazzel :P

Maar het is niet allemaal tegenslag wat de klok slaat. Op de terugweg vond ik mijn fietsbril terug! Die miste ik al sinds gisteren. Hij was blijkbaar van mijn velomobieltas af gevallen, op een parkeerplaats voor kantoor. Helaas was er wel al wel een auto of twee overheen gereden. Dat was even minder :(

Eenmaal in de cockpit doet mijn snelheidsmeter wel heel raar. Blijkbaar is dat ding gereset en verwacht nu dat ik de bandenmaat invoer. Voordat ik door heb wat dat kreng van me wil, heb ik de instelling natuurlijk al verkl**t. Ik heb op de terugweg nog nooit zo hard gereden. Met gemak haal ik de 60, terwijl het helemaal niet sneller lijkt te gaan dan normaal. Toch vanavond maar eens opzoeken hoe ik de instelling weer goed krijg.  Hoewel het wel goed voor je ego is om je snelheid zo op te voeren.

Zondag wordt het leuk; dan is het Interregionaal Gooifietsen Festival. Ik ga voor het eerst Beekie van dichtbij meemaken, samen met (velo-)Theo en zijn rode Avontuur. Wellicht dat Paul Sunrider ook nog aanhaakt, maar dat gaan we Zondag wel zien.

Later meer :)

6 opmerkingen:

 1. Hoi Erwin,
  Kon je de bril weggooien? hebben jullie misschien een idee wanneer jullie zondag in de buurt van de stichtse brug gaan komen? groet de zwarte strada

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb 'm maar laten liggen, die bril. Het had geen nut om de losse gemangelde onderdelen mee naar Almere te nemen.

  Schema is nu half elf Hollandse brug, uurtje later bij La-Place bij jouw klimhal in de buurt. Als je me een mailtje stuurt, geef ik je mijn 06 (Kan je evt bellen waar we uithangen).

  Theo heeft je een PB gestuurd op gentseliggers over de tocht!


  Groetjes,

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Erwin, ik heb je vanaf mijn bukker al eens gecomplimenteerd met je blog. We hebben dezelfde woon-werk route en aangezien ik per vandaag de trotse eigenaar ben van Mango27 lijkt het mij leuk morgen mee te toeren, hoe meer zielen hoe meer vreugd dacht ik zo.

  vriendelijke groeten, Jurren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jurren,

  Dat gebeurt me niet zo vaak, dat weet ik dus nog wel ;-) Gefeliciteerd met de aanschaf van je Mango!

  'k Zie je zondag wel. Als je een mailtje stuurt, geef ik je wel even wat contact info. Denk dat je me via mijn profiel kan mailen (hoop ik...).

  Groetjes,

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk er naar uit!

  de mail functie kan ik zo een-twee-drie niet vinden, maar hoe moeilijk kan het zijn morgen 3 of 4 rode VM'ers bij de Hollandse Brug te vinden.

  Jurren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi :)

  We staan waarschijnlijk niet op de brug, maar op de carpoolplaats bij Muiderberg :)

  CU!

  BeantwoordenVerwijderen