zondag 2 januari 2011

Nieuwjaarsronde Almere

Voor mij geen Oliebollen, Appelflappen of Kniepertjestocht dit jaar, maar gewoon een rondje Almere. Een rondje om het nieuwe jaar in te wijden en een beetje buitenlucht binnen te krijgen. Is voor mij een hele tijd geleden dat ik dat gedaan heb.

In de straat begint het al goed; de achterkant breekt uit bij een van de mini-rotondes. Ik schrik, maar gelukkig herstelt de Strada zich weer heel rustig. Ben verder maar wat rustiger gereden. Vooral op de schaduwstukken in het Pampushout is het glad. Op de Oostvaardersdijk is dat over en is het prima fietsen.

Vandaag is ook een mooie dag om de TomTom spanningsvoorziening te testen. De montage van de TomTom buitenop de romp blijkt niet zo handig. Het omgevingslicht is in een VM toch wat feller dan in de auto en het display blijkt niet af te lezen. Vreemd genoeg had ik ook twee 'vastlopers'. Misschien is de software corrupt ofzo, of is de USB spanningsomvormer niet zo betrouwbaar? Dat vraagt om meer onderzoek...


Na het maken van deze fotos vertrek ik weer... zonder schuimkap. Die had ik even naast de fiets gelegd om wat bewegingsvrijheid te hebben om te fotograferen. Gelukkig heb ik het tijdig in de gaten. Domdomdomdom.


Ik rij langs de Oostvaardersplassen naar het Kottersbos. Bij de oostvaarderplassen blijkt een heel bezoekerscentrum gemaakt te zijn. Die had ik nog nooit gezien, maar nu begrijp ik wel al de grondwerkzaamheden die ik hier een tijd geleden zag.Het was een korte maar mooie tocht. Morgen weer forensen. In het donker. Anders, maar ook leuk.

3 opmerkingen:

 1. eensgelijk:P ook voor beekie geen oliebollen,kniepertjes en apelvlappentocht:P maar gewoon ff rondje twiske:P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Erwin,

  Mijn kap hangt tegenwoordig aan anderhalve meter koord, dus die raak ik nooit meer kwijt. Ik ben geen 20 meer en vergeet ook wel eens wat.

  Gratis tip.
  groeten Cor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed advies Cor, die moet ik maar eens opvolgen :)

  BeantwoordenVerwijderen