donderdag 4 september 2014

Aanleg Gaaspersingel.

De route die ik meestal volg van Almere naar Schiphol Oost en vice versa is elk jaar weer aan verandering onderhevig door onder andere wegwerkzaamheden. Mijn standaard route loopt al een tijdje langs de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost. Nu beginnen de graafkabouters zich daar ook danig te roeren. Het lijkt er op dat ze een weg langs het fietspad aan het aanleggen zijn. Vreemd, in een recreatiegebied. Van de week was het voor het eerst dat we (fietsers) daar met wegomleidingen te maken kregen. Tijd om eens uit te zoeken wat ze daar in vredesnaam aan het uitvoeren zijn.

Mijn eerste inschatting (weg) bleek er naast te zitten. Men is bezig met de aanleg van de “Gaaspersingel”. Ofwel een bypass die er voor zorgen gaat dat water uit de woonwijk ten zuiden van de Gaasperplas niet meer via die Gaasperplas naar de Gaasp gepompt wordt, maar keurig gescheiden blijft. 
Doel is om de waterkwaliteit in de Gaasperplas te verbeteren. Een nobel streven, met als bijkomend voordeel dat ik straks op een mooi fietspad langs de Gaaspersingel van en naar kantoor fiets. Men denkt eind van dit jaar gereed te zijn met het graven van de singel en de aanleg van duikers en bruggen.

Waternet - Aanleg Gaaspersingel
Ontwerpbesluit Stadsdeel Amsterdan Zuidoost
Aannemingsbedrijf Dekker Krabbendam
facebookpagina Aanleg Gaaspersingel

Zoals altijd...
...Later meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten