maandag 7 mei 2012

Kettingpech

Vandaag heb ik langs de weg gestaan met de Strada. Dát ben ik niet (meer) gewend! Sinds de Flevobike Alleweder is dit slechts de tweede maal dat het mij overkomt. Dat was met de FAW echt wel anders. 

De eerste keer dat ik stil kwam te staan met de Strada was omdat er een band leeggelopen was door het losdraaien van het binnenwerk van een ventiel. 

Vandaag was de ketting aan het protesteren. Na 10800km was de ketting zodanig gerekt dat 'ie van het kettingblad afliep in een bocht in Weesp. En dat terwijl we net achterop gereden werden door een gele Quest! Gelukkig had ik Velotejo bij de hand met een voorraad rubber handschoenen aan boord.

Na wat geklooi de  ketting zowel voor als achter weer op de bladen weten te krijgen. De rest van de rit heb ik voor de zekerheid de ketting maar op het grote voorblad gelaten.

Zojuist in de pauze heb ik de ketting twee schakels ingekort. Bij een proefritje liep alles soepel. Hoop dat dit afdoende is en zo niet, dan haal ik er gewoon nog een paar schakels tussenuit :P
Quemo gaf in een commentaar op mijn vorige post aan zich zorgen te maken over het uitsteken van het ventiel van de Genesis schokdemper. Omdat ik toch in de buurt was, hierbij een plaatje van de ingebouwde demper. Het ventiel lijkt mij vrij beschut te zitten, zo vlak tegen de afscherming van de pion aan. Zelf stouw ik overigens geen materiaal aan die zijde van het wiel. De gereedschapskoffer ligt bij mij altijd links.


Later... Meer!

2 opmerkingen:

 1. Hm, als je dat ventiel naar achteren draait, dan zal hij vermoedelijk niet in de weg zitten, tenminste, niet bij mij want achter de veerpoot leg ik niks neer. Valt dus erg mee zo te zien.

  Dank voor de foto

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou toch zweren dat in het 1e filmpje ( getiteld orgineel ) het wiel beter tegen de grond word gehouden bij de hobbelige klinkers vlak na vertrek. Anders gezegd, in het 2e filpje stuitert het wiel van de grond los !

  Is dat een kwestie van die stugge O ringen of teveel luchtdruk ? Of heb je de filmpjes verwisseld :D

  Mvg Arjan

  BeantwoordenVerwijderen

/* Dit script moet picture-view herstellen */