dinsdag 13 maart 2012

Dijkverbetering Holendrechterweg – Koningin Julianalaan

Vanmorgen toch maar weer eens in de Strada naar kantoor gereden. Het is zo mooi weer, en de smoesjes om niet te rijden raken op. 

Ik moet zeggen; wat fietst dat apparaat toch lekker! Vanmorgen was het prachtig fietsweer en de vogeltjes waren ook al wakker op mijn vertrektijd. 

Een prettige rit dus, maar ik kwam wat verontrustende borden tegen op de Holendrechterweg in Ouderkerk: Nu is het wegdek van de Holendrechterweg inderdaad wel aan onderhoud toe; er staan al jaren bordjes met de tekst "Slecht Wegdek". Maar er blijkt meer aan de hand; de hele dijk gaat geherverbouwd worden wegens zwak en laag.

Hier een kort artikel van de Gemeente Ouderkerk: Werkzaamheden dijkverbetering Holendrechterweg – Koningin Julianalaan

En een uitgebreide projectbeschrijving van Waternet: Home > projecten > holendrechterweg

Uit dit laatste artikel:
Tijdens de werkzaamheden blijft de weg op dijk open voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten. Er rijdt (groot) werkverkeer op de dijk wat kan leiden tot een vertraging van de reistijd. Hou hier rekening mee.
U bent fietser of automobilist
Om de werkzaamheden niet teveel te verstoren wordt doorgaand verkeer zoveel mogelijk omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. Bestemmingsverkeer heeft wel doorgang. Fietsers dienen extra op te letten. Hier enkele tips.
  • Rijd altijd achter een vrachtwagen, in verband met dode hoek en haal pas in als de chauffeur u heeft gezien.
  • Pas uw snelheid aan. Hier en daar wordt asfalt verwijderd en kan (tijdelijk) de weg anders lopen dan u gewend was.
Ik denk dat ik uit voorzorg toch maar een andere route ga rijden voor 2012. Velomobielen en grondverzetmachines vormen een niet heel geweldige combinatie :(

Later..... meer!

1 opmerking:

  1. Ik kan ook niet even weg en onze route gaat op de schop, dan toch maar weer de kuitenbijter over de A2 nemen...

    BeantwoordenVerwijderen