donderdag 12 januari 2012

Winterspek


In de strijd tegen het winterspek, ben ik toch maar weer eens voorzichtig begonnen met het forensen met de Strada. Afgelopen zondag de bandjes eens lekker opgepompt en een ritje gemaakt van 50km om de Oostvaardersplassen heen.

En ik moet zeggen; Wat fietst die Strada toch heerlijk. Echt fantastisch om weer even de wind door de (paar) haren te voelen.

Dinsdagmorgen maakt de Strada een wel heel raar geluid als ik hem uit de stalling haal voor de eerste woon-werk rit van dit jaar. De rechter band blijkt helemaal leeg te staan. Geen zin om te plakken, dus maar wat lucht erin en fietsen. Gelukkig houdt 'ie het de hele reis vol. In de pauze op kantoor de binnenband onder de kraan gehouden en nu zie ik wat er aan de hand is.... Het inzet ventiel van de Schwalbe binnenband is los gekomen. Een euvel waar ik wel meer wat over gelezen heb. Nu ja, de oplossing is simpel (even aandraaien met een tang), en de Marathon Plus bandjes hebben hun werk blijkbaar toch goed gedaan. Dit is de eerste lekke band sinds aanschaf van de Strada :) Ze beginnen overigens wel een beetje te slijten, die bandjes.

Tijdens het lekke banden gedoe, zie ik dat de mooie 'Jagwire' remkabel heeft staan jutteren tegen de carosserie. Die is aan vervanging toe. Balen :(

Meteen maar even de ketting gesmeerd, dus die loopt ook weer extra rustig.

Maar goed; op de terugweg een rendez-vous met Theo en Jurren. Leuk om beide heren weer eens te zien. Jurren is met zijn mooie blauwe Strada 49! We maken wat plaatje voor de Blogs, en we trekken de aandacht van een voorbij rijdende Connexxion bus vol passagiers. Die stopt zelfs even voor een babbeltje door de open deur en biedt aan om de bus er ook even naast te zetten in het gras. Dat aanbod hebben we maar afgeslagen ;-)
Ex-collega Dave komt langs en heeft onder andere deze foto voor ons gemaakt. Bedankt, Dave!

De rit begint rustig, rond de 30 km/h en dat bevalt me prima. Maanden achter elkaar weinig fietsen merk je toch wel hoor! Later in de rit drijven Theo en Jurren het tempo wat op. Ik laat ze lekker gaan, geen zin om vanavond op de bank in slaap te vallen van vermoeidheid...

Over kilometers gesproken, hier de kilometerstand voor het afgelopen jaar.
Ruim 6000km gefietst in 2011 (de donker-blauwe lijn). Niet weinig, maar beduidend minder dan waar ik op gerekend had. De eerste 6 maanden leek 2011 een recordjaar te worden, maar door omstandigheden is de kilometerproductie voor de tweede helft van het jaar beduidend lager uitgevallen.

Later .... meer!

2 opmerkingen:

  1. Nieuwe vriendin valt onder "omstandigheden" ? Maar te hopen dat ze je blog niet leest ! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De mantels van die Jagwire kabels zijn bijzonder snel beschadigd
    ja. Anders zou ik 'm ook wel aan de trommelrem van de roets hangen. Maar daar loopt de kabel van door een boring in 't stuur dus dat gaat op zeker niet goed...
    mvg Mick

    BeantwoordenVerwijderen