maandag 27 december 2010

Vergissing

Vandaag ben ik met de Strada naar kantoor. Sukkel Held die ik ben.

De stoep is glad, maar op de doorgaande weg is het redelijk te doen. Linksaf de wijk in is het op de weg lastig fietsen. Je glibbert en glijdt wat heen en weer, en fietsen gaat zwaar door de sneeuw-prut. Even later blijkt het fietspad nóg slechter begaanbaar. Nu was hét moment geweest om terug te keren en de Punto te pakken, maar ik ben eigenwijs dapper. Na de aanloopproblemen in de wijk, kom ik op een prachtig geveegd Spoorbaanpad. Yes! Toch de goede beslissing genomen. Tot ik langs Almere Poort fiets. Eerst beweegt de Strada zich langzaam voort, en even later is het enige wat beweegt mijn achterwiel. Ik zit vast in een sneeuwduin. Heerlijk, ik hoor er ook bij. Het is vast hetzelfde obstakel waar André Elias op strandde. Ik was dus gewaarschuwd, ook al door Theo maar ik ben eigenwijs dapper.

Heen en weer gaan heeft geen nut. Ik moet de Strada uit. Een tegemoetkomende bukfietser complimenteert me met mijn 'mooie lichtshow' terwijl ik m'n VM door de blubber trek. Vriend! Bij de Hollandse brug ben ik al een het hijgen van de inspanning. Dat doe ik anders nooit! De reis gaat verder via Muiderberg en eindigt dan abrupt op een met sneeuwblubber bedekt fietspad. Dan maar wat terugrijden en het van Muiderberg via Muiden en Diemen. Hier gaat het beter; dit fietspad is wel goed begaanbaar. Ook heb ik goed zicht op de A1. Het verkeer daar rijdt lekker vlot door. Prettig voor ze :(

Ik heb voor het eerst de ski-bril van de LIDL op en die bevalt me prima. Alleen als ik door een mistbank rij beslaat het vizier enigszins. Het zicht opzij is wat minder. Het is helaas net of je met oogkleppen op rijdt.

Afijn. Ik rij over de nieuwe brug bij de Maxis. Mooi apparaat met LED verlichting in de balustrades. Het fietsen gaat weer vlot, tot ik in Amsterdam ZO weer vast rij in de sneeuwblubber op het fietspad. Weer moet ik #*&%$#* de fiets uit. Ik slalom een beetje verdwaald door de wijk (ken daar de weg niet zo goed) om even later vlak na het onzichtbare bord 'einde route sneeuwruimer' weer gierend vast te lopen in een grote berg sneeuw op het fietspad. Ik stap maar weer uit. Grom....

Eenmaal bij de Arena blijkt dat de Bob-de-Bouwers mijn oude fietsroute afgezet hebben. Kan ik weer een stuk terug om een alternatieve route te vinden. Weer vast in de sneeuw, dat kan er ook nog wel bij. Na enig gezoek en gespookrij op de rijbaan (sorry...) raak ik weer op het goede pad. Nog een paar stukken door de sneeuw ploegen en ik rij weer op redelijk begaanbaar fietspad.

In Amstelveen is het fietspad geheel in lijn met de traditie slecht schoongemaakt. Ik heb zelfs nog een glijpartijtje op een achteraf-weg. De rest van de reis is gelukkig zonder noemenswaardige problemen verlopen. Vanmiddag terug met hopelijk minder oponthoud en dan wacht ik de dooi wel even af voordat ik weer ga fietsen.

En Theo; Bedankt voor je advies! "Gewoon lekker op de fiets gaan."

Later, méér!

3 opmerkingen:

  1. Theo had je gewaarschuwd voor de laatste kilometer van het Spoorbaanpad in Almere, en en had Gijz geadviseerd om door Almere Poort te rijden. Iets langer, maar wel begaanbaar. Maar Gijz was (eigenwijs) dapper ........
    Voor de route terug:
    Driemond – Weesp zal goed zijn. Weesp - Muiden zal ook redelijk zijn, Muiden – Hollandse brug is goed. Amsterdam en Amsterdam Z-O en de Bijlmer zijn overal slecht. De beste kans maak je denk ik langs voorzijde van het AMC en Gaasperplas. Als je van “Supporters” houdt kun je Achter het AMC langs en de Schoonhovendreef en Valburgdreef nemen tot bijna aan de provinciale weg toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja, wrijf het nog maar even in. Ik ben niet eigenwijs, maar dacht dat het voor mijn Blog leuker zou zijn als ik mezelf helemaal vast reed. Vandaar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen