dinsdag 21 december 2010

Mango

Om weer eens wat anders te doen dan aan de laptop gekleefd te zitten elke dag, ben ik de mango bouwplaat van Michiel Nieuwstraten zoals die op Velomobiel.nl stond aan het bouwen. Dit naar aanleiding van een artikel op Ligfiets.net. Is al even wat jaren geleden dat ik iets dergelijks gedaan heb, dus de bouw-activiteiten schieten niet zo op.

Dit is de stand na dag één: Let op de aanpassing van de neusdop; deze Mango krijgt LED verlichting :) De wielen maak ik wat dikker met een paar lagen karton ertussen.
Dag twee zit er al weer op. Ik heb het achterwiel gemonteerd en de twee wielkasten. Over de wielkasten heb ik een illegaal stukje papier verlijmd ter versteviging.
Weet niet of ik het verlijmen van de flanken goed aangepakt heb. Het zal nog moeilijk worden om dat netjes te krijgen. Maar ja, we zien morgen wel weer. Moet eigenlijk ook nog een rode led in de staart lijmen voordat ik die dicht maak.

Het resultaat zie je hier.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb m een tijdje terug ook geprobeerd maar kreeg de wielkasten niet goed , dus die is in de vuilnisbak beland. Ga het toch maar weer eens proberen , tot dat er een echte is kan ik dan wat dromen.
    Goed idee van die verlichting. batterijtje ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, precies. Een paar AA batterijtjes. Maar deze is niet mooi genoeg geworden om uit te stallen. Wil nog eens een model-Strada maken van 'iets'... Komt wel weer eens, als ik wat tijd en creativiteit over heb.

    BeantwoordenVerwijderen