dinsdag 14 december 2010

Door bevriezing van natte weggedeelten of sneeuwresten is het plaatselijk glad.

Jaja, het gaat lekker! Gisteren en vandaag wederom met de Strada naar kantoor gegaan. Gisterenmorgen waren de wegen schoon, het was alleen heel koud. Ik had vooral last van koude voeten – heb heel eigenwijs de trapgaten nog niet dicht getaped. Gisteren begon het eind van de dag te sneeuwen. Bah! Met die sneeuw was het trouwens geen doen om m’n fietsbril schoon te houden.
Maar het was qua gladheid redelijk te doen, ondanks een dun laagje sneeuw op de weg. In Almere waren de wegen weer helemaal schoon; het heeft daar alleen maar geregend. Na thuiskomst de motorkap ontdaan van sneeuw en ijs, en de Strada in de stalling aan de navelstreng gezet om de accu op te laden.

’s Avonds heb ik nog staan twijfelen over een skibril bij de lidl (€9,99), maar niet gedaan omdat die behoorlijk getint glas hadden. Was een ideetje van Mick.

Vandaag wat gladder dan gisteren. Hoe dichter ik bij Schiphol kwam, hoe kouder en gladder het werd .KNMI Actueel

Had ik aanvankelijk alleen wat bevroren plasjes op de weg, bij de Middenweg ten Noord Westen van de Ouderkerkerplas was het fietspad over grote delen bedekt met een dun laagje ijs. Hier dus niet optrekken of remmen, en alleen heel bedaard sturen.

Ook de fietspaden door Amstelveen heen waren verraderlijk glad. Het was er echt glibberen geblazen. Valt me eigenlijk een beetje tegen voor een gemeente die Rododendrons in ruime mate inzet voor het openbaar groen. Wellicht vinden ze het daar minder belangrijk, omdat tóch iedereen met een Hummer rijdt. De bakfietsen die ik daar ’s zomers altijd tegenkom staan blijkbaar allemaal in de stalling deze winter…

Hoop vanavond een foto te maken van een wel heel uitbundig uitgelicht huisje bij Weesp :)

2 opmerkingen:

 1. Hoiu Erwin,

  Die skibrilllen bij de lidl komen idd erg donker over ja maar dat kan ad verpakking liggen (zou je gewoon even moeten proberen). Redelijk geprijst ieg.
  Mijn bril beslaat nooit en kleurt welliswaar geel (tegen UV vd zon) maar verduistert niet.
  Het enige stukje fietspad waar ik 'm soms op m'n voorhoofd moet zetten is links vd Legmeerdijk waar auto's langszij scheren met groot licht...
  Een vast scherm waar ik niet overheen kan kijken is voor mij dan ook geen optie.
  veel warmer dan 'n gewone bril en sluit precies aan bij de neopreenrand vh motor-dassie!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had vandaag weer koppijn van de kou. Misschien toch maar doen, zo'n skibril...

  BeantwoordenVerwijderen