maandag 29 november 2010

Winterweer

Vanmorgen was het best wel fris in de Strada. -3,5°C en een beetje wind mee. Best te doen dus, maar wel een beetje rustig gereden in verband met bevroren plasjes water (ijs dus...). Kleding was hetzelfde als de afgelopen periode, met uitzondering van een paar extra sokken. Die bleken achteraf toch niet voldoende want ik kreeg nog koude tenen.

In de loop van de middag werd duidelijk dat ik in de sneeuw terug naar huis zou moeten rijden. Een sneeuwfront dreef ons land in van onze oosterburen af. 
En inderdaad. Om 16:00 had het al even gesneeuwd op Schiphol. De Strada stond braaf op me te wachten met een dun laagje sneeuw op en rond de Velomobiel. Snel instappen en wegwezen, samen met Theo in de Strada 037.
De sneeuw bleef zo'n beetje de hele rit aanhouden. Uiteindelijk lag er een dikke centimeter sneeuw toen we 1:50 later in Almere aankwam.
De rit was eigenlijk niet bijzonder byzonder. We hebben er wel een half uurtje langer over gedaan dan normaal omdat we op plaatsen wat voorzichtiger moesten zijn vanwege de gladheid. Best vermoeiend ook, met de Strada door de sneeuw ploegen. Zonder trappen van de Hollandse brug af is meestal goed voor een snelheid van 40+ km/h. Vandaag stond je bijna stil onderaan de helling, zo erg remt die sneeuw. Geen super prettige rit dus, maar als je het tegen het alternatief afzet, dan waren we helemaal niet slecht af :)

76 Kilometers gefietst vandaag, de nieuwe spiegel-lampen werkten weer perfect ("zeer indrukwekkende hoeveelheid licht" volgens Theo) en nu lekker aan de maaltijd; Pasta met gehaktsaus :)

2 opmerkingen:

  1. er komt nog vééééél meer sneeuw aan deze week lol

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bah! Sneeuw :( Ik hou niet van sneeuw. Veels te koud en plakkerig... Maar wél beter te verduren in een Strada dan op de bukfiets :D

    BeantwoordenVerwijderen