maandag 15 november 2010

Spiegel-lamp foto's

Vanmorgen was het heerlijk fiets-weer! Heb gisteren een paar druppels olie in de schokdempers gedaan en de ketting gesmeerd, dus alles liep weer als een zonnetje.

Ik heb meteen even van de gelegenheid gebruik gemaakt en heb een paar foto's geschoten met de GSM camera. De camera rust hierbij op de rand van de schuimkap, vlak voor mijn gezicht, en toont aardig wat ik zelf zie.

Deze eerste foto laat het licht zien van de B&M IQ Cyo op een donker fietspad met zwart asfalt:

En deze foto laat het licht zien van de twee Romisen spiegel-lampen. De rechter lamp geeft een prettige verlichting van de berm, de linker gaat hier wat verloren in de zwartigheid van het asfalt.

En tot slot een foto van de drie lampen samen. Ik ben er alweer heel tevreden mee, de 3 lampen samen geven duidelijk beter zicht dan de ene IQ Cyo, vooral op de bermen van het fietspad.
Ik ervaar het zicht beter dan hier op de foto's te zien is; ik heb zeker voldoende licht om vlot door te rijden. De romp wordt verlicht door de spiegellampen, maar het verlichte deel valt gelukkig net buiten mijn gezichtsveld; ik heb er dus zelf geen nadelige effecten van.

De twee lampjes heb ik in de stand 'Medium' gebruikt (ze hebben 3 standen;: Hi - Medium - Strobe), zoals ook op de foto's getoond. De ene Li-Ion accu ging net iets minder dan een uur mee, de ander net iets langer.


Nu eens bedenken hoe ik deze lampjes deftig permanent kan bevestigen en aansturen :)

2 opmerkingen:

 1. Hi Erwin,
  Met welke combinatie sluitertijd en diafragma heb je de foto's gemaakt?
  Ik vind ze wel heel donker en zou met zo weinig licht niet door kunnen fietsen.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Wim,

  De foto is gemaakt met een GSM camera. De Sony/ Ericsson W595
  FL = 4mm, F Number = F/2,8, ISO Speed = ISO-400 en Exposure Time 1/4 sec.
  Ik kan hier verder niet aan instellen.

  Zoals gemeld (in de tekst), ik ervaar de lampen helderder dan je aan de hand van deze foto's zou beoordelen. Zal vanavond eens een foto maken met een 'echte' camera :)

  Groet,

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen