donderdag 21 oktober 2010

Velomobielstalling voor Strada

Na een periode van overnachtingen in de huiskamer, bleek de Strada toch een beetje in de weg te staan van de huisgenoten. Hoewel; volgens mijn zoon is de Strada een prima zitplaats om TV in te kijken. 

Maar het omzichtig in en uit de huiskamer manoeuvreren heeft toch z'n nadelen. Vandaar dat ik een velomobiel-stalling heb gebouwd in de voortuin.
En ik moet zeggen; ik ben best tevreden met het resultaat. De Strada heeft inmiddels een aantal nachten buiten geslapen, en de stalling bleek hierbij gemakkelijk in het gebruik. De stalling meet ongeveer 1m x 1m x 2.75m en is opgetrokken uit hardhout panelen en geïmpregneerde palen. Het dak is van multiplex. Hier moet te zijner tijd nog een laag vegetatie op komen. Er zijn twee deuren om het inrijden te vergemakkelijken.
De Alleweder stond destijds in de achtertuin, maar de uitrit daarvan is nogal dicht tegen een muur geplaatst, waar ik nog weleens langs schraapte. Dat vond ik niet acceptabel, dus vandaar de keuze voor de voortuin. Hier kan ik zo vanuit de tuin de stoep opdraaien zonder obstakels. Veel makkelijker eigenlijk. De Strada staat wat mee in het zicht en daarom goed op slot met een beugelslot, een motor-alarm en een slot op de deuren van de stalling. De Alleweder in de achtertuin stond eigenlijk nooit op slot...
 
Ik hoop dat het makkelijker beschikbaar zijn van de Strada er voor zorgt dat ik hem ook wat makkelijker meeneem de stad in, in plaats van exclusief gebruik voor woon-werk verkeer.

Erwin - Nu ook ecologisch verantwoord bezig :D

6 opmerkingen:

 1. mag aan nemen dat de fiets en deur op slot is?:P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Marcel: Jazeker; ik woon dan wel in Almere, maar ben een geboren Amsterdammer ;-)

  @Theo: Uiteraard niet! Er komen VELE lampjes op het dak. En eronder. LED lampjes dan natuurlijk; voor minder doen we het niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prima oplossing enne... alles beter dan een kliko in je voortuin!!! maar da's weer persoonlijk hè :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, mooi hè, die plastic rolcontainers in de voortuin. Kan ik mooi als tegenargument gebruiken als de buren klagen (doen ze overigens niet hoor). We krijgen naast die groene stinkbak ook nog een gigantisch grote blauwe plasticbak. Staan er twee in de voortuin. Joepie ... NOT :( Zie http://www.almere.nl/leven_en_werken/milieu_en_beheer/content/_pid/kolom1-1/_rp_kolom1-1_elementId/1_1658370

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, dat is exact dezelfde kleur als de fiets van jouw volger bluecoyote...! Dat wordt een mooi palet daar in de voortuin. Met kerst een mooie lichtslang-arreslee ervoor: helemaal af! :)

  BeantwoordenVerwijderen