dinsdag 26 oktober 2010

Nieuwe (spion-) camera: De 808

'Ergens' op de website van David Hembrow staat de camera beschreven die hij gebruikt voor een deel van zijn video's vanuit de mango. Het is de '808' camera, verkrijgbaar bij Buyincoins voor een paar euro. Van de camera blijken vele modellen in omloop. Degene die ik geleverd gekregen heb van BuyInCoins is de #8. Deze staat uitgebreid beschreven op de website van Chuck Lohr. 

Ik heb er een zuignap onder gemaakt, om de camera makkelijk op de Strada te kunnen plakken.
Vandaag was de eerste testrit. De video is best wel om aan te zien.


Zoals te zien is aan het eind van de film was mijn keuze voor de zuignap niet echt slim - ik was de camera bijna kwijt ;p

De camera is best leuk. Er moet een micro-SD kaartje in, want de camera heeft geen intern geheugen. Bediening is met twee knopjes. Aan / uit en foto / film. De twee andere knoppen zijn alleen voor de sier en hebben geen functie. Een kleine LED geeft een vaag idee van wat de camera aan het doen is. Opladen gaat via de mini-USB aansluiting. De ingebouwde Lithium-Ion accu geeft genoeg stroom om ongeveer 60...80 minuten aan een op te nemen. 

De bediening is wat vaag, en de camera is helaas niet al te betrouwbaar. Vandaar ook waarschijnlijk de RESET schakelaar aan de zijkant - altijd een veeg teken. Ook de waterdichtheid zal te wensen overlaten. 

Leuk speelgoed dus, maar geen oplossing als je een betrouwbare camera zoekt.

2 opmerkingen:

  1. ik ben zeer benieuwt naar de beelden, ik ben ook op zoek naar een andere camera:P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De beelden staan on-line. Aan het begin is het een beetje rommelig, maar dat komt omdat ik problemen heb met de bevestiging van de zuignap. Aan het eind blijkt dat de zuignap inderdaad niet vast zat. Onderweg staat het beeld ook nog even stil - dat is alleen op Vimeo, in het origineel heb ik daar geen last van. Strange. leuk speelgoed, maar niet iets om als betrouwbare apparatuur voor een documentaire in te zetten LOL

    BeantwoordenVerwijderen