maandag 4 oktober 2010

Noord Hollands Velomobieltreffen Najaar 2010

Ik heb afgelopen weekeinde voor het eerst in mijn velonauten-bestaan deelgenomen aan een samenkomst van Velomobiel-bezitters; Het Noord Hollands Velomobieltreffen Najaar 2010 in Sint Maartensvlotbrug. Een hele mond vol!
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik er bijzonder van genoten heb. Ondanks dat ik niet zo een kampeer-mens ben, was het een fantastische ervaring.
Eentje die zeker voor herhaling vatbaar is.

Voor mij begon het inpakken al op Donderdagavond. Met wat gepas en gemeet is het me gelukt om alle benodigde spullen in de staart van de Strada te krijgen. Daarbij bleek het belangrijk om de wielkast van het achterwiel niet te veel te deformeren, op straffe van het aanlopen van het achterwiel.

Vrijdag morgen zoals gewoonlijk op weg naar Schiphol waar ik nog een halve dag moest werken. De Strada bleek verassend zwaar bij het manouvreren aan het handvat op de staart. Bij het rijden had ik eigenlijk geen erg in de extra massa. Met uitzondering dan van het inveren van de achterveer. De staart zakt bij hobbels en bulten natuurlijk wat verder door, maar dat heeft verder geen effect op het stuurgedrag. 

Om half twaalf mocht ik uiteindelijk vertrekken richting Sint Maartensvlotbrug. De afgedrukte route van de fietsersbond was lastig te lezen onder de schuimkap. Eigenlijk was ik al snel de route kwijt; ergens boven Schiphol al. Gelukkig wist ik de draad weer op te pakken tot de pont over het Noordzeekanaal. Vanaf daar is de route 'anders' verlopen. ik heb veel meer van Noord Holland gezien dan de bedoeling was. Zo ben ik onder andere over de Hontsbossche zeewering geracet :)

Eenmaal aangekomen op de bestemming was een warm onthaal mijn deel. Het is gewoon leuk om jezelf te onderhouden met mensen die dezelfde interesse delen.  Ondanks dat veel deelnemers elkaar al kenden, had ik geen moment het idee buitengesloten te worden.

's Avonds gaf Wim Schermer een interessante en onderhoudende lezing over een tocht per Velomobiel door Ierland en was er live muziek van de helft van het Duo Geel.Zaterdag hebben we met 19 Velomobielen een toertocht afgelegd met Fort Kijkduin in Den Helder als bestemming. Een leuke tocht, die voor iedereen goed vol te houden was.Na een tweede gezellige avond met wederom live muziek (van de groep An Foy dit keer) en een overnachting in een trekkershut was het tijd om weer op huis aan te gaan. Samen met Theo in zijn Strada en Marja in de e-Go-One 3. De reis naar Almere liep via Enkhuizen en Lelystad. onderweg hebben we nog even de geslonken vetreserves aangevuld.


Kortom, "het waren drie geweldige dagen" waarbij ik een hoop indrukken en nieuwe vriendschappen heb opgedaan. Met bijzonder veel dank aan de organisatoren (ik noem ze maar niet uit angst dat ik er eentje oversla) voor de goede organisatie en de goede zorg tijdens het verblijf. HULDE!

5 opmerkingen:

 1. YL, a.k.a. FAW3196 okt 2010, 00:02:00

  Mooi verslag! Inmiddels heb ik zoveel foto's bekeken dat ik volgende keer diezelfde tijd beter kan besteden door mee te fietsen...:)

  Mijn achterbrug kwam overigens vanmorgen al met de post! Nu z.s.m. dik in de lak zetten en het hele zaakje weer netjes inbouwen. Kan ik maandag weer gáán...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé YL,

  FAW319; Weet jij het serienummer van je FAW? Cool!!!! Geen idee wat het serienummer van de mijne was :( Vond wél net een website waar ze nog steeds nieuwe FAW's aanbieden... http://pedalyourselfhealthy.org
  (Spijt dat ik 'm weg gedaan heb?... een beetje)

  Moet er niet aan denken dat ik mijn Strada een week niet zou kunnen berijden. Hoop dat je 'm snel weer op de weg hebt :)

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha uuuuhhh... eerlijk? oké: '319' is al een jaar of 15 mijn 'lucky number'. Zaterdag begon ik in Dronten over een 'Flevobike' aanduiding die ik in de achterwielkast had gevonden. Dit omdat ik nog steeds naar merktekens en serienummers zoek, ook om te bepalen of mijn FAW productie of zelfbouw is. Ik kreeg de bevestiging dat de FAW's fabriek-af geen specifieke merktekens of serienummers meekrijgen. Toen lag wat mij betreft de weg open om mijn FAW mijn lucky number toe te kennen...:) De gewekte suggestie vind ik niet echt een probleem, misschien is het echt nr.319...!

  Die amerikaanse FAW site ken ik! Dit filmpje op youtube laat er volgens mij ééntje zien: http://www.youtube.com/watch?v=cfaocccL7IU

  Mijn achterbrug staat alweer lekker in de verf en krijgt zo weer een likje. Planning is dinsdag weer fietsen. Het valt niet mee maar het is fijn om de fiets in topconditie het winterseizoen in te fietsen. Veel beter dan fietsen tot 'ie doorzakt...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. AaaaaH! Fraude!
  319^3 = 32461759
  319 is het grootste getal waarvan de derde macht allemaal verschillende cijfers heeft.

  48 Is het enige twee-cijferig getal die gelijk is aan het verschil van het kwadraat van de twee getallen 48 = 8^2 - 4^2 !

  Wist je niet hè? (Ik ook niet...)

  Maar het is leuk als je weet wat de 'roots' zijn van je fiets. Zo weet ik niet eens de exacte leeftijd van mijn oude Alleweder (was ongeveer 12 jaar oud toen ik hem kocht).

  Succes met de restauratie van je achterbrug; en je hebt gelijk. Een gehavende Alleweder 10km door de sneeuw naar huis duwen is geen pretje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha...cool, thnx, nee dat wist ik niet. De achterbrug ziet er inmiddels al een stuk frisser uit en kan er zondag weer in. Zit nu alleen met een geïriteerde patellapees (doe ik ook es en weekje niets...???) best pijnlijk en ik maak mij wat zorgen of ik komende week wel weer gewoon kan fietsen. We zullen wel zien, fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen