donderdag 7 oktober 2010

Ochtendmist

Vandaag de zevende dag op rij dat ik fiets. Afgelopen Vrijdag naar kantoor en door naar het Velomobieltreffen, Zaterdag een toertocht, Zondag terug naar Almere en Ma/Di/Wo/Do weer 'gewoon' forensen. Vanmorgen ben ik over de 6000km heen gegaan voor het lopende jaar, en heb alleen in de afgelopen 6 dagen al 500km gefietst. En ik moet zeggen; de Strada bevalt me nog steeds uitstekend. Zulke afstanden afleggen met de bukfiets of de Alleweder was moeilijker. Dan had ik meestal na 3 opeenvolgende dagen wel een dag nodig om weer een beetje op kracht te komen.

Het was vanmorgen behoorlijk mistig.  Op de onverlichte stukken was weinig te zien, behalve dan de grijze waas van door LEDs verlichte mist.
Leuk fietsen, zolang je geen ander verkeer tegenkomt...

Vandaag ook de eerste keer dat ik met een fles-met-slangetje aan boord zat. Heb nogal problemen om uit een bidon te drinken met de schuimkap op de fiets, en ik hoop dat zo een slang met sabbeltuit me gaat bevallen.

Mensen met een gevoelige maag, of zij die net aan het eten beginnen lezen volgend stukje tekst liefst niet ;-)

Het laatste half uur had ik ernstig last van 'aandrang'. Kon op het laatst niet eens meer op m'n kont zitten. Toen moest ik in Amstelveen ook nog uitstappen om de Strada om een vrachtwagen heen te manoeuvreren. Tot overmaat van ramp had één of andere putjesgraver op schiphol een gat gemaakt in het pad waar ik overheen moet. Weer uitstappen dus en de Strada door de berm langs de zandhoop loodsen. Eenmaal ter plaatste heb ik de fiets maar even de fiets gelaten en ben op een drafje naar het toilet gehold. Dat lucht op!

3 opmerkingen:

 1. Uitstekend verhaal !
  PA2RF

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wees blij dat je zo'n snelle fiets hebt anders had je dat vers gegraven putje nodig gehad...:)

  Even over donker en mist: ook al heb ik vorig donker, regenachtig en mistig seizoen zonder kleerscheuren gered, een aantal 'near misses' hebben mij toch doen besluiten een klein krachtig zwaailichtje te zoeken voor echte slechtzicht situaties. Nog niets geschikts gevonden, heb jij een suggestie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, verlichting :)

  Neen, een zwaailicht kan ik je niet aanbevelen; ik heb daar geen ervaring mee. Deze is goedkoop, maar zal wel niet zo lang mee gaan... http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5192

  Heb wel dezelfde behoefte als jij om mijn VM meer zichtbaar te maken. Ik ga aan de twee spiegels een 3 Watt LED lampje maken die vooruit schijnen. Misschien met een dimmer ervoor. De lampjes moeten de romp gaan verlichten, zodat ik van opzij beter herkenbaar ben. En van voren geven de twee spiegel lampen beter de breedte van de fiets aan voor tegenliggers. Op de smurfenmuts misschien nog een paar rode knipperlichtjes...

  BeantwoordenVerwijderen