vrijdag 1 mei 2015

Voordelen van vroeg opstaan.

Nu ja, voordelen.. Ik ken er eigenlijk maar één. De mooie zonsopkomsten die je meemaakt.Deze foto is Woensdag genomen bij de Ouderkerkerplas, opkomende zon inclusief halo. Ik ben er even voor aan de kant gaan staan. Wat wil een mens nog meer om vijf voor zeven 's morgens!

Zoals altijd...
...later meer!

14 opmerkingen:

 1. Vind je dat vroeg, vijf voor zeven ? :-)))

  Ik zie door mijn werk(tijden) altijd of een zonsopgang of een zonsondergang omdat ik naar buiten MOET kijken lol. En het kan mooi zijn, je foto is dat zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was al even op weg, geinponem ;-)

  Heb ondanks jaren ervaring nog steeds moeite met om 05:30 opstaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja die zijn er meer...5:30 op en dan 5:45 fietsen.... Ook mij altijd te vroeg voor mijn biologische klok.

   Verwijderen
  2. Hi Richard, bedankt :-)
   Ik zie dat je de WAW-022 overgenomen hebt van mijn naamgenoot :-)

   Verwijderen
 3. ja dat wil ik ook wel eens zien. Ik ben ook een vroege vogel (om vijf voor zeven al bijna een uur onderweg) dus dat gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Zelf zie ik dat nooit op deze manier, er zit altijd wel een berg in de weg...........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk vaak met bewondering naar de foto's van jouw leefomgeving. Geen opkomende zon, maar heel veel ander moois ter compensatie :-)

   Verwijderen
 5. Ik zag je woensdagmorgen de Weesperbrug afdalen, ik reed eronderdoor. De halo heb ik later wel gezien, maar dit is een mooie foto.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rob,

   Dank :-) Ik heb je niet opgemerkt. Sorry, het was nog veel te vroeg voor me ;-)

   Verwijderen
 6. mijn wekker gaat (als ik fiets) om 4:10 en om 4:30 probeer ik in de fiets te zitten. Dan ben ik ongeveer om 7 uur op kantoor. De andere dagen is het gelukkig wat langer slapen tot 5:10 uur ;-) en in het weekend is het pas uitslapen tot 7 uur ;-) want de zwemles van de kinderen begint om 7:50 uur.
  En ik kan ook nog wat andere voordelen bedenken dan alleen een mooie zonsopgang: Nog belangrijker vind ik weinig (of zelfs geen) verkeer op de weg, stoplichten die je minder dwingen om echt te stoppen, vaker op de weg fietsen ipv het klinkerfietspad ernaast, geen zwabberende, niet oplettende, jeugdige fietsers op de weg, geen bejaarden met e-bikes etc.
  En als je vroeg opstaat heb je meestal nog wat aan je dag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal nooit meer klagen over de tijd dat ik op moet staan. Nu ja, vandaag in ieder geval niet meer ;-)

   LOL: "stoplichten die minder dwingen om te stoppen". Ik heb daar wel eens wat van laten zien in een filmpje, maar dat lokte heel wat negatieve reacties uit :-D

   Verwijderen
 7. Wat een schitterende foto! Echt heel bijzonder, ik heb nog nooit een halo om de zon gezien. En met de wekker op 5.40 op weekdagen zie ik toch wel vaak de zon opgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet waarom, maar er schijnen de laatste tijd steeds vaker halo's te zien te zijn rond de zon. ten minste, dat is mijn indruk. Het verschijnsel komt overigens niet uitsluitend 's morgensvroeg voor. Ik heb het ook wel midden op de dag gezien. Vaker naar buiten kijken dus als je op kantoor ziet xD.

   Verwijderen

/* Dit script moet picture-view herstellen */