zaterdag 12 januari 2013

Vering hersteld in Dronten.

Vandaag ben ik lekker naar Dronten gefietst. De aanleiding was dat de vering van de voorpoten de laatste tijd wat te wensen overlaat. De oorzaak bleek te zitten in de veerpoten. De binnenste stang was aan beide veerpoten ontchroomd en bij de linker ook nog eens flink verroest. 
Dat wil niet zo soepel meer bewegen in het glijlager. Vandaar dus de harde klappen als ik over verkeersdrempels heen ga.
 De glij-bus links was door het roestige oppervlak al flink uitgesleten.
Vandaag stond Cookie Strada 48 dus weer even op de pijnbank in Dronten, om aldaar voorzien te worden van nieuwe stangen en veren. Dat was wel gezellig, mede omdat Jurren er ook was om zijn gescheurde kleerhanger-frame te laten verwisselen.
Achter de Strada de witte Quest van Richard, die - verblind door een tegenligger - van de weg afraakte, omrolde en in een greppel tot stilstand kwam.

Kunsten-maker Joep uit Deventer kwam zijn nieuwe Bordeauxrode Carbon Strada afhalen. De fiets werd nog voor de terugreis een aanvang nam door hem gepimpt met sterren. Jammer genoeg geen foto van deze fiets gemaakt, maar wel van een tweetal toekomstige Almeerse velonauten die de Strada en Quest voor een proefritje meegenomen hebben. Kijk ze eens gelukkig kijken na de proefrit :DZoals altijd,

Later...Meer!

2 opmerkingen:

  1. Hebben ze nog gezegd of dat een kwaliteitsfout is of normaal voor een Strada van 2-3 jaar ?

    Die poten zijn niet extreem duur maar elke 2-3 jaar vervangen gaat wel optellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Arjan,

    De poten die 2 jaar geleverd werden, hebben een chroomlaag van onvoldoende qualiteit. De nieuwe poten moeten langer meegaan.

    BeantwoordenVerwijderen