zaterdag 26 februari 2011

Voorbereiden trike

De trike is eigenlijk zo te berijden, maar toch zijn er nog wel wat dingen te regelen om hem helemaal rijklaar te maken. De belangrijkste taak heb ik vandaag geklaard - de ketting een stukje verlengd omdat de trappers een stuk naar voren moeten. Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemak om 2 van de 3 snelsluitingen in de ketting eruit te halen. Nu is de ketting eigenlijk een stukje te lang, maar ik wacht met inkorten tot ik er een eind op gereden heb en ik zeker weet dat de pedaalafstand juist is.

Intussen wat onderdelen besteld bij Internet-bikes.com. Da's een goede bron van goedkope accessoires. Heb er een tellertje, achterspatbord, 3 nieuwe kettingen (voor het geval dat..), binnenbanden, bidonhouder, zij-fiets-tas, remkabels en nog wat geloof ik besteld. 

Ook heb ik de dikke schuimlaag en het dubbelzijdig tape van de zitting verwijderd. Dat was best nog wel lastig maar bleek het makkelijkst te gaan door de lijmresten van de tape er met een vers stuk tape vanaf te trekken. De Rainbow zitmat zit nu direct met wat klittenband op de houten zitting. Bovenaan steekt de zitting behoorlijk uit; hier wil ik een neksteun maken van wat hardschuim. Zo ziet de fiets er nu uit, van de linkerzijde zodat je zo min mogelijk roest ziet zitten LOL.
Ben ook al aan het nadenken over de verlichting. Ik wil in ieder geval boven beide voorwielen een lampje maken. De accu komt in de fietstas, of onder tegen de zitting. Geen dynamo dus; het aantal kilometers zal niet zo hoog zijn omdat ik hem vooral als zomerfiets in wil gaan zetten.

De tas wil ik aan de buis boven het achterwiel bevestigen, aan de kant van de ketting.
Moet nog even bekijken hoe een en ander uit gaat komen want ik weet niet precies hoe groot de tas is. Aan de foto in ieder geval groot genoeg voor wat bandenplak gereedschap en m'n lunchpakket.

8 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal, leuk om nu fiets nr 3 op de ereplek in de huiskamer te zien staan! Heb die URL nog even gecheckt, ik wil ook wel een trike, het aanbod bij 'driewielers' valt echter een beetje tegen...:) YL

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het stoeltje lijkt me wat weinig steun te geven in de onderrug. Dat deed het mijne ook van de JE-trike. Ik heb daar een heuptasje (met binnenbanden) om gegespt op de goede hoogte.
  Op het Panda forum vond ik trouwens 'n aardige uitspraak; 'it ain't yours if you didn't fix it'

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @YL: Hi! Long time no speak. Dacht al dat je verdwenen was ;-) Deze Trike vond Mick voor me op Marktplaats.

  @Mick: Stoeltje zit inderdaad minder dan die in m'n Strada. Denk dat ik wat met schuim en plakband aan de gang moet gaan...

  Het is alweer prutweer. Had eigenlijk gehoopt even een kort (droog) rondje te kunnen maken vandaag...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien een tip voor YL: Op fiets.be staat een vouwbare Ice-trike (3X20") voor 550euri.
  Ze heeft alleen maar 3 versnellingen maar voor 'n handige Allewederrijder...

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was even zoek hoor, naar die ICE trike ;-) http://sites.google.com/site/agendafietser/blog/berichtzondertitel-1

  Betreft geen ICE maar een Terratrike Path: http://www.terratrike.com/path.php

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eh ja, klopt, goed zoekwerk Erwin!
  Ik ben momenteel ook ff meer met 'n momentsleutel vd cilinderkopbouten vd panda bezig...

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Erwin, ben nog steeds een dagelijks lezer hoor :), alleen minder reactief. Je schrijft iets minder dan "vroeger" en inhoudelijk iets minder innovatief (géén verwijt maar een constatering) maar ja, wat wil je met zo'n strada waar je bijna niet meer aan hoeft te innoveren!

  @Mick (sorry Erwin, ff je blog misbruiken), jouw blog volg ik ook dagelijks(leuk die "limit-wending"!) bedankt voor de trike-tip, ik zie er toch vanaf, ben eigenlijk veel te gek op mijn FAW. Ga ik investeren dan heb ik nog wel een paar plannetjes voor de FAW! toch bedankt!(moedig trouwens van je, die koppakking-operatie)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Mick,
  Succes met de Panda-operatie. Je bent een dapperder sleutelaar dan ik ;-)

  @YL: Ik minder innovatief? Da's de schuld van de Strada. Die rijdt 'af fabriek' zó lekker en is zó compleet... Ik heb nog niet eens een lekke band hoeven plakken!

  BeantwoordenVerwijderen