dinsdag 22 februari 2011

Frisjes

Het was vanmorgen nogal fris. Frisser nog dan gisteren. Toen had ik mijn muts en nekslurf niet bij me - kon ze zo snel niet vinden. Ook mijn helm-lamp was buiten dienst, gisteren. Een draadje in de accu gebroken die ik verzuimd had te repareren. Vandaag had ik ze gelukkig wél mee, mijn mutsje, nekslurf en gerepareerde helmlamp. Maar m'n fietsbril niet. Die was ik vergeten. Nu ja, je kan nu eenmaal niet alles hebben :p

Maar fris was het dus. Zo fris, dat de zweet-dampen zich als een dun laagje ijs afzetten tegen de wanden van de Strada. Zo fris, dat het lekwater uit m'n bidon een poeltje ijs vormde op de bodem. Zo fris, dat ik lichte koppijn kreeg van de kou. Zo fris... Nu ja, U vat hem wel. Het was fris ;)


Normalerwijze had ik bij dergelijke temperaturen een extra broek en paar sokken aangetrokken. Maar ik was vergeten op de thermometer te kijken voor ik naar buiten ging. Ook de buurman die zijn ruitje stond schoon te krabben deed nog geen lampje bij me branden. Pas toen ik al op kantoor was drong het tot me door hoe koud het eigenlijk was. Minus zes graden Celcius volgens Schiphol METAR met een dauwpunt van minus negen.

Wat me verbaasde was dat ik eigenlijk helemaal geen koude voeten gehad heb. Normaal heb ik dat wel, zelfs met de extra sokken. Vreemd.

Op de terugweg had ik nog een klein probleempje. Het water in m'n drinksysteem was nu helemaal bevroren. Pas halverwege de terugweg was er weer een beetje vloeistof te ontfutselen aan de sabbeltuit. Met stukjes ijs. Jummie :)


Later.... meer!

2 opmerkingen:

  1. 2 paar kousen garandeert geen warmere voeten. Dan zitten je voeten gekneld in je schoenen en dat is niet goed. Beter ruime schoenen met 1 paar goede thermische kousen dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga ik eens proberen, dank voor de tip :)

    BeantwoordenVerwijderen