vrijdag 18 februari 2011

Twike

Gisteren en vandaag was ik in Bazel voor een training en kwam ik in de binnenstad een Twike tegen. Die had ik tot op heden alleen nog maar op Internet gezien en niet 'in het wild'. Wat een geinig ding!

Buiten het moderne Tupperware-geweld hadden ze daar ook nog ander moois, zoals de Munster van Bazel, de voornaamste kerk in deze Zwitserse stad.
Ik hoop er nog eens naar terug te gaan, als ik wat meer tijd heb om de stad te verkennen.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Erwin,

  Ik zal het maar niet over "het kontje" hiervan hebben hé?
  Er stond zo'n ding op het wielerparcours van Sloten tijdens Cyclevision 2010. Zat een boel electronica in!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hi Erwin,

  Eeen Twike is niet echt een HPV, toch?
  Hier in Tokyo rijden ze op hele schattige fietsjes met een mandje voorop en een veel te laag zadel. Als ze de trapas iets naar voren zetten hebben ze allemaal een ligger. Maar het toppunt hier is betaald parkeren voor fietsen!(of met een vergunning, daar ben ik nog niet uit).Foto volgt.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mick: Zo'n Twike heeft geen kontje, maar een dikke reet! Lijkt me wel heel leuk als boodschappenwagentje voor in de stad :) In de oude binnenstad van Bazel heeft de Twike ook veel voordelen - in dat gebied is het gebruik van Auto's heel erg aan banden gelegd :)

  @Jurren: Ben benieuwd naar je ervaringen in japan. Wat me opviel aan Bazel was, dat je er toch betrekkelijk veel fietsers (met helm) tegenkwam, en dat de fietsen op geschilderde vakken op de rijbaan stonden (gemarkeerd met het woord VELO, net zoiets als het vak voor MOTOS waar de Twike op de foto in geparkeerd staat...).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er rijden er een paar in Nederland, er éen gezien op de ANWB kampeerdagen in mei 2010 bij Ouderkerk en op de CV zoals Mick al zei. Je hebt er ook een Range Etender voor op benzine ( http://www.solarmobil.net/meldu096-wsc-2007.htm)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze had een elektro-motor en een flinke accu achterin. Zag een paar blowers zitten onderaan de ruit om te ontwasemen. Er zaten trappers in, maar gewoon platform pedalen (dus geen SPD of zo, dus niet serieus) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen