vrijdag 23 november 2012

Volop donker, dus tijd voor...

Het is weer volop donker, dus tijd voor...
...een nieuw achterlicht!

Enige tijd geleden alweer attendeerde mede-velomobilist Theo me op het niet werken van de derde LED van mijn Strada rem/ mist achterlicht. 

Omdat ik de lichtopbrengst van die ene 5mm LED die als achterlicht functioneert toch al niet zo denderend vind, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb mijzelf een nieuw achterlicht ontwikkeld. 

Nu ja, ontwikkeld...

... heb bij Halfords een achterlicht gekocht en eens bekeken hoe ik die het best kan plaatsen op de dikke kont van de Strada.
De beste plek (lijkt mij), is "op z'n kop" onder het til-oog. Zo kan ik gebruik maken van de 4 gaten die er al in zitten voor de huidige 5mm LEDs.

Vervolgens heb ik een plaatje aluminium pas gemaakt voor in het achterlicht, en deze voorzien van 3 rode één Watt LEDs, en een tweetal drivers.

De twee LEDs achter de reflector staan straks standaard aan, terwijl de derde achter de heldere lens erbij geschakeld gaat worden als ik rem.
Nu alleen nog even bedenken hoe ik dit ga monteren zonder de top van de Strada af te halen :P


Later...meer!
3 opmerkingen:

 1. Haa Erwin,

  Ikm heb wel gehoord dat het mogelijk is om de veerpoot los te halen, het achterwiel te laten zakken, en het derailleurkapje los te schroeven. Dan kun je met je arm (mits niet te dik natuurlijk) een heel eind komen. Misschien handig als de fiets op een tafel staat en je dit klusje met twee mensen doet; een in de fiets, de ander er achter.

  Verder de tip om het achterlicht voldoende ver van het handvat te plaatsen. Als ie bij het tillen steeds in de weg zit kan dat hinderlijk zijn.... Succes: Quesjer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fiets op een deken op z'n kant. Kun je er een beetje inkruipen en er net bij. Ik heb op twee Stradaas het handvat gezet (waar bij jou het Gamma keukenkasthandvatje zit). Ging maar net, maar wel gelukt. Eventueel kunnen we hier een avondje in de garage hobbyen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Quesjer, VeloTejo, bedankt voor de adviezen. Heb mezelf er nog niet toe kunnen zetten :oeps:

  BeantwoordenVerwijderen