woensdag 14 november 2012

Armeluis GPS tracker

Nu ja, Armeluis... 

Ik kwam er achter dat er tegenwoordig mooie GPS tracker programma's zijn voor de smartphone. Nu zijn die slimme telefoons niet goedkoop, maar in zoverre is het een armeluis oplossing, dat ik niet heb aan hoeven schaffen om gebruik te maken van de GPS tracking functie.

Ik kwam deze (gratis) applicatie tegen: Sports-Tracker.com

Hij is verkrijgbaar in verschillende smartphone-smaken en verandert je telefoon in een GPS tracker met (heb ik niet geprobeerd) een hartslag meet functie. De applicatie synchroniseert via internet met een database bij Sports-Tracker, en je kunt je training via de PC bekijken en delen met de andere gebruikers.
Eigenlijk doet 'ie alles wat ik wil. Ik heb slechts sporadisch de behoefte om deze data op te nemen, en kan een grotere uitgave (aan een 'echte' GPS) niet verantwoorden.

Wel valt op dat de accu van de telefoon een stuk sneller leeg loopt bij gebruik van deze toepassing. Ook heeft het gebruik van andere functies op je telefoon invloed op de werking van de tracker. Lastig, maar de prijs/ prestatie verhouding valt maar moeilijk te overtreffen :)


Later.... meer!

1 opmerking:

  1. ik heb het vandaag ook geprobeerd best grappig eigenlijk, jammer dat je de route enkel niet kan downloden en /of gpx maken kan

    BeantwoordenVerwijderen