woensdag 12 december 2012

Lowpass en opeens een station in Poort

Wonderbaarlijke verschijning van Station Almere Poort.
Een aantal dagen per week (meestal 3) rij ik op het fietspad - pardon, de HPV-Freeway - door Almere Poort. De laatste tijd in het donker, zowel heen als terug. En dan blijkt maandag opeens, dat men - onder dekking van de duisternis - een heel trein- en busstation gebouwd heeft! Compleet met bussen en steeds meer voetpadders die gebruik maken van het Spoorbaanpad.
Het is een waar mirakel! Een zee van licht en bedrijvigheid midden in de verlaten duisternis van Almere Poort. En een extra verkeerslicht te nemen door de eenzame HPV-Freeway gebruiker. Het station blijkt afgelopen zondag geopend te zijn.

Lowpass
Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik vandaag langs nog een andere verassing. En een soort van Déjà vu! In het licht van mijn vele koplampen ontwaarde ik een Meerkoet. En hij ontwaarde mij. En hij vloog op - recht op mij af! Ik kon elk detail van zijn lowpass gadeslaan dankzij de felle lichtbundel van mijn helmlamp. Nog net op tijd kon ik mijn hoofd terugtrekken in de schuimkap, zodat alleen mijn helm er nog maar boven uit stak. Zacht tikte hij mij nog even aan. Dat was heel wat beter dan de doffe klap die ik eerder hoorde in de Alleweder. Ik ben vandaag niet omgekeerd om de schade op te nemen, maar wellicht dat ik dat de volgende keer toch maar moet doen.

Later... meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten