zaterdag 17 november 2012

Renault Twizy; goed voor acceptatie Velomobielen?

Er komen steeds meer soorten verkeersdeelnemers bij, naast de klassieke Fietsen/ Scooters en Motoren/ Auto's. 

Ik noem als voorbeeld de Velomobielen, Brom-mobielen en sinds kort ook steeds meer 'e-' voertuigen. En dan denk ik met name aan voertuigen als de Renault Twizy

Je ziet ze steeds meer. Niet alleen in de media, maar ook 'in real life'. Grote(re) bedrijven zien denk ik een mogelijkheid om het duurzame karakter van hun bedrijfsvoering te benadrukken.
Ook de voorzieningen om het gebruik van elektrisch aangedreven voertuigen mogelijk te maken zie je steeds vaker voorkomen.


Ik denk dat dat een goede ontwikkeling is. Niet omdat al deze elektrisch aangedreven voertuigen zo goed zijn voor het milieu, want dat zijn ze niet allemaal, maar omdat het de acceptatie van vervoer-anders-dan-per-auto verhoogt. Het bereidt de mens voor op een volgende stap in de evolutie van het persoonlijk transport: De Velomobiel.In mijn ogen verschilt een Twizy in het verkeer niet zo veel van een Velomobiel - elektrisch aangedreven voertuigen zouden de verstokte automobilist dan ook wel eens kunnen leren dat er  nog ander verkeer op de rijbaan aanwezig is dan de automobiel. En dat kan gunstig zijn voor de omgang van automobilisten met Velomobiel(achtige) voertuigen.Later...meer!

6 opmerkingen:

 1. Het is mij een raadsel waarom dergelijke vehikels maar al te vaak lijken op uit de kluiten gewassen kinderspeelgoed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal maar geen commentaar geven met mijn brandweer-rode trapauto :)

   ;-)

   Erwin

   Verwijderen
 2. Met de modellenlijn van Velomobiel.nl is niks mis! De Quest XS is een voorlopig hoogtepunt...
  En als je ziet wat sommige mensen doen met bestickering, daarvan kennen we allemaal de mooie voorbeelden. Kunstwerken zijn dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het eens met je betoog. Ik denk dat hoe meer 'vreemde' voertuigen er op de weg komen hoe meer automobilisten tot het besef komen dat ze niet alleen op de weg zijn en rekening met andere vormen van vervoer moeten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wijnandt heeft gelijk: Die zou Derk ook blauw moeten verven ;-)!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL. Kwam maandag nog een grijze Twizy tegen in Amstelveen. Leuke 'auto' hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen