dinsdag 3 juli 2012

Omleiding door werkzaamheden fietstunnel Nieuwemeerdijk en N232

Het stond al een tijdje aangekondigd, de Werkzaamheden aan de fietstunnel Nieuwemeerdijk en N232 en nu is het dan zo ver: we zijn de rest van het jaar 'omgeleid'.

Ik was vrij verontrust over de aankondiging – bij een eerdere tijdelijke fietsoversteekplaats hier op Schiphol-Oost was het met de Strada schier onmogelijk om de knop van de verkeerslichten te bedienen. En dan nog moest je vaak minutenlang wachten tot het licht eindelijk op groen sprong.

Maar ik moet toegeven; de omleiding die ze hier voor ons bedacht hebben is lang niet slecht.Om te beginnen de afgezette tunnel hier rechts in beeld. De weg erboven moet breder worden, dus de tunnel ook. We gaan eerst met een scherpe bocht naar links.
.

Rechts zie je de speciale brug die ze neergelegd hebben om het omgeleide verkeer het talud op te laten rijden. Breed genoeg, ook voor een Velomobiel.


Bovenaan de brug heeft men een pad aangelegd van betonplaten. Deze leid je onder de snelweg A9 door, naar een tijdelijke oversteekplaats, beveiligd met verkeerslichten.

De borden met de gebruiksaanwijzing van het verkeerslicht (Rood = stoppen, groen = rijden) doen wat simplistisch aan, maar zijn waarschijnlijk verkeerd geplaatst. Ze zijn nu leesbaar voor de fietsers, maar zouden natuurlijk op de automobilisten gericht moeten zijn. Schoonheidsfoutje! De knop bij de verkeerslichten bedient een aftelklok. Je kunt meestal vrij vlot doorrijden.

Tussen de twee rijbanen is met oranje pylonen gezorgd voor een veilige opstelplaats, ruim genoeg voor twee Strada’s (gisteren nog geprobeerd, het past!).

Na de oversteek wederom rechts, en je rijdt op het oude fietspad.

Na korte tijd zie je rechts de afgezette fietstunnel en ben je weer op de route.


Hoewel ik niet blij ben met omleidingen in het algemeen, moet ik toegeven dat ze hier toch wel hun best gedaan hebben om een an ander op zo veilig mogelijke wijze uit te voeren.

Zoals altijd.

Later... meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten