zaterdag 7 mei 2011

Nieuw lager rechtsvoor en camera in de hand geen succes.

Op de zomertrike gaf het rechter wiel rare tikken tijdens het rijden. Wat nader onderzoek wees uit dat het lager aan de binnenzijde niet helemaal soepel meer loopt. Het nummer op het oude lager (60200) werd bij Harry Banis niet herkend, maar het nummer op het andere lager in hetzelfde wiel, 6200 met nog wat erachter wel. 


Met het nieuwe lager in de hand heb ik het oude lager er voorzichtig uit getikt, na gedetailleerde instructies van Velotejo gehad te hebben. Het bleek allemaal heel erg mee te vallen :)  Meteen was duidelijk waarom nu juist dit lager het begeven had. De achterzijde van het lager miste de beschermende afdekplaat en er zat een dikke klodder oud vet tegenaan. Blijkbaar was dit lager al niet helemaal vers meer bij installatie door de vorige eigenaar :(


Hierboven: Oud en nieuw lager bij elkaar.

Kleine beschouwing van het schoongemaakte lager - ik heb gelukkig wel de juiste vervangen. Maar de 808 camera is duidelijk niet geschikt voor macro-opnamen ;=)


Op de terugweg heb ik nog een klein stukje gefietst met de nieuwe HD camera in de hand. Buiten dat het niet handig is met fietsen, blijken de beelden ook nog eens zwaar bewogen te zijn. Geen aanrader dus.6 opmerkingen:

 1. Na het vogeltjesconsert kan ik idd het lager horen tikken...
  Het tweede filmpje "een aanrader"?
  Pas op met die hamer, kijk die steel maar n's! :-)
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tis moeilijk, typen... Zag trouwens bij het uitsnijden van de foto inderdaad dat de steel van de hamer gespleten is. Lachen, was me 'in real life' niet opgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je geeft al aan dat de video mislukt is, toch plaats je hem. Erger is dat ik hem toch nog ga zitten kijken ook ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahahahaha...

  Lager is trouwens groter in diameter dan de lagers die jij me mee gegeven had. Zit blijkbaar toch verschil in die naven?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer gebeurt er eens wat in die filmpjes? je wordt helemaal niet overreden ofzo , even serieus , inderdaad erg bewogen maar mooie luchten af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen