vrijdag 6 mei 2011

Cookie Strada 48 goes HD

Blijkbaar is er een boot vol HD videocamcorders aangekomen uit Singapore, want naast Quemo, gaat ook Cookie Strada 48 HD vandaag...

Hier de eerste test van mijn 808 camera, #11. De HD uitvoering van de #8 die ik al een tijdje gebruik.

De camera heb ik met klittenband en een strip aluminium op de buis van de voorderailleur gedaan. De camera zit zo'n 15cm boven m'n koplamp.De video toont een stuk fietspad in het Muzenpark in Almere. Het vogeltje ergens halverwege weet trouwens nog net op tijd weg te vliegen :)De aanleiding was een discussie op de Ligfiets mailing List. Als het goed is, komt er dus spoedig een zondvloed aan ligfiets HD video's beschikbaar op Youtube.

Hier een stukje video opgenomen bij het licht van m'n 3 Watt LED koplamp. Het beeld van de camera bij nacht valt me alleszins mee!Youtube maakt de video iets donkerder dan het origineel. Hier is een snapshot van de originele video:Later...meer!

Edit: Link naar drivers van Quemo.

7 opmerkingen:

 1. Mooi scherp en "onbewogen" (ik had bijna "stil" geschreven). Ook iets voor mij als stille getuige. Hoe lang kun je opnemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, geinig is 'ie hè :)

  Kan een 32GB Micro-SDH4 kaart in. De camera maakt blokken video van elk 20 minuten lang. De accu houdt het niet zo lang uit, maar je kunt 'm 5 Volt voeden tijdens het opnemen, dus je kunt 'm uit je boordaccu voeden. Zit zelfs een 12v > 5V adapter bij. En dat voor €30 :)

  http://tinyurl.com/6cxtesy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Erwin,

  Of het is bij jou lichter in de nacht of jij hebt een #11 die een tikkie lichtgevoeliger is dan de mijne want jij hebt helderdere opnamen (zelfs op Youtube) dan ik op m'n laptop.

  Welke #11 heb jij trouwens? Er zijn in ieder geval 2 varianten waarvan de ene 10000kbps is (die heb ik) maar ook een 7000kbps (die heb ik besteld). De laatste kan fors meer opnemen op een geheugenkaart terwijl het verschil in kwaliteit niet waarneembaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Quemo,

  Het was ongeveer middernacht dat ik die opname gemaakt heb. Wel in de stad natuurlijk :)

  De laatste video is 2:56 lang en het bestand is 151.788kB groot. Da's 862 kBps ofwel 6899 kbps, voorheel ook wel 6899 k Baud genoemd. De 7000 kbps uitvoerig heb ik dus. Kwam van hxelepro360 op e-Bay.

  Groetjes!

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd of de helderheid ook te maken heeft met de versie. Ik heb mijn nachtopname ook gemaakt in de stad (meer een wijk maar dat lijkt bij jou ook het geval te zijn).

  Over een week of 2 zal ik het weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaja, Almere Muziekwijk he...

  Ik denk dat het te maken heeft met de firmware die je erin geladen hebt. Ik heb FW FW96630A_2010122202 - no time erin geladen, om van de timestamp af te komen. Heb nog een oud filmpje (enige filmpje met timestamp).
  14 Seconden lang, 12.022kB groot.
  12.022kB * 8 b/B = 96.176kb.

  Delen door 14 seconden: 6.870kbps.
  Da's dus bijna hetzelfde, daar gaat mijn theorie!

  ;-)

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb eerst de timestamp-firmware gedraaid. Maar dat was nog met de 20-minuten-afkap-versie. Daarna heb ik dus de nieuwere firmware gedraaid waarbij de filmpjes blijven doorlopen tot je hem uitzet of tot de SD-kaart vol zit of de accu leeg is. Tja, misschien dat het dus inderdaad de firmware is (waarbij ik dus zo te zien nieuwere heb:
  http://www.techmoan.com/files-drivers/
  De bovenste heb ik nu geinstalleerd, die van 25 March 2011

  BeantwoordenVerwijderen