dinsdag 19 april 2011

Afgesloten fietsbrug over A2 een 'blessing in disguise'?

Fietsen op zo'n rare fiets is niet goed voor je gezondheid, dat blijkt maar weer. Ik wordt na mijn recente rit aangevallen door een of ander virus en kan helaas niet fietsen met die mooie weer :(

De afgelopen week hebben we (Theo en ik) noodgedwongen een andere route gefietst. De aanleiding is de afsluiting van de fietsbrug over de A2. Hier grafisch weergegeven met een dramatisch rood kruis in de normale Blauwe route:
Ik heb eerst de 'normale' alternatieve Groene route gereden. Dit is een heel mooie (want groene) route. Van het Gein via park De Hoge Dijk, langs het Abcoudermeer  en de Holendrecht. Heel idyllisch, ik heb er nog wel eens wat foto's van gemaakt (Toeristisch woon-werk verkeren)...

Nadeel is de wat toeristische inslag van het stuk langs de Holendrecht - een heel smalle weg waar ik wel eens de berm in heb moeten duiken omdat er 'opeens' een bouwvakkersbus opdook in een onoverzichtelijke bocht.

Nu kwam Theo aan met een ander alternatief - de rode route. Hier snij je een heel stuk af via de Amstelweg (van vers Asfalt) en de Holendrechterzijweg van iets minder vers asfalt. Wegen met heel weinig verkeer en lekker breed :)

Deze route maakt goede kans om de nieuwe standaard route te worden.

Overigens, en voor de statistieken, er is nóg een route om de brug over de A2 te omzeilen. Dat is via de Lemelerbergweg door Bullewijk, maar dat vind ik zelf een nog minder aantrekkelijk alternatief... Hier deels weergegeven in Paars:

 
Later.... meer!

6 opmerkingen:

 1. kijk eens aan, de afdeling 'research' heeft zijn werk weer goed gedaan ;-) die rode route ga ik vanmiddag eens uitproberen.

  Groeten,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Erwin,

  Zou het toch aan onze fietsen liggen? Ik ben ook al een week ziek, mijn longen zitten vol met troep. Affijn, ik bespaar je verdere details maar dat poppetje zou ik goed kunnen zijn. Mijn buurman zei: dat komt omdat jij iedere keer met die boot gaat fietsen... dan vat je kou. Flauwekul natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oudere generaties zijn toch een stuk degelijker gebouwd ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn racefietsende chef nog wel n's staan uitleggen in de kleedkamer dat ik respect heb voor zo'n bikkel maar dat ik op 'n bukker altijd snip en snip verkouden word!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ga jij op een bukker ????? Dan kun je nog wel meer oplopen ook .... Oppassen in de kleedkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Are you talking to me?! (Je pikt wat allochtoons op op de veiling...).
  Ik gíng op een bukker toen ik in Oud-Zuid m'n stalling verloor (speculatie-verbouwing ervan door de nieuwe eigenaar). Wat later plompte ik m'n Speedliner 'Blue Glide' brutaalweg id nauwe hal. A la die andere hoofdstedeling...

  BeantwoordenVerwijderen