vrijdag 1 april 2011

Trike Light

Ben van de week weer bezig geweest met de verlichting van de Trike. Het is nog niet helemaal af, maar het functioneert al wel :)

Hier een foto van de Trike met en zonder flits. 


De lampen op de voorwielen zijn gemaakt van zaklampjes van Kaidomain. Ze bevatten elk een 5mm LED (6 Lumen), ondanks het opschrift POLICE 3W. De boost-driver is vervangen door een enkele weerstand om ze geschikt te maken voor de 7 Volt boordspanning. Hier een nog originele zaklamp en de twee gemodificeerde exemplaren.


Spiegel/ computer en linker koplamp.De andere koplamp is een verbouwde 3 Watt LED spot van Conrad.nl. De Luxeon LED heb ik vervangen door een CREE XR-E R2 LED met hogere lichtopbrengst. Hiervoor is een drupje Thermal Glue benodigd.


Ook de lens heb ik aangepast. Een gehalveerde lens schermt een deel van het licht af wat boven de horizon straalt, ter vermindering van het verblindingseffect. 


De spot heb ik van achter afgedicht met een plaat aluminium, en met een strip gemonteerd op de pijp van de voorderailleur.

Zo ziet het eruit als ik een foto maak met flits...


... en zo zonder.


Hoe lager het camera standpunt, hoe meer licht uit de koplamp in de lens valt, hoe donkerder de lichtautomaat de foto maakt...

Later ... meer!

1 opmerking:

  1. Hoi Erwin,

    Mooie manier om ook de werking van zo'n high-tech camera te demonstreren!
    Ik heb nu zelf ook een Sony Cyber-shot bijgekocht als back-up. Die 'Nikon-coolpix' blijft namelijk een aanslag op het netvlies, wat ik ook instel!

    Mvg Mick

    BeantwoordenVerwijderen