zaterdag 23 april 2011

Wát een zaterdag!

Na het lezen van Quemo's Blog (Steun voor op de body) kwam ik op het briljante idee om een all-round GSM houder op de Trike te monteren om wat video opnamen met mijn telefoon te maken. De realisatie was met de hulp van een passende slangklem eigenlijk heel eenvoudig. Té eenvoudig...

De Sony W595 in de houder. Perfect!Op de achterzijde van de houder heb ik een stukje aluminium hoekprofiel gelijmd en geschroefd. Hier zit de bout van de slangklem in vast. De verbinding is vrij stijf en stevig genoeg.

Er is eigenlijk maar één nadeel aan deze oplossing... Afijn, zie zelf maar :D


Over nadelen gesproken, ik werd vandaag op het fietspad weer lastig gevallen door een *&#^@^%* hond die zo nodig zijn zenuwachtige baasje tegen dat laag-bij-de-grondse monster op drie wielen wilde verdedigen. Nu hou ik normaal al niet van honden, maar helemaal niet als ze blaffend en grommend met hun tandjes op ooghoogte naast me rennen.  Ik zoek nog een legaal hulpmiddel om zo'n beest mee te aaien, suggesties in de comments graag ...

Buiten die hond met onaangepast baasje was het een fenomenaal ritje, mooi om even te testen hoe de griep van afgelopen week m'n conditie heeft aangetast - daarmee bleek het gelukkig wel wel mee te vallen. Ben in verband met de kids die thuis achterbleven (sukkels) in en om de plassen ten noorden van Almere blijven rijden. Beslist geen straf!Later... meer!

7 opmerkingen:

 1. Dag Erwin. Ik heb een lange tijd met een luchthoorn in mijn Mango 69 rondgereden. Aléén voor dit geluid ging de schooljeugd pas opzij. Een hond zal er ook wel van schrikken. Groeten Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kees! Bedankt voor de suggestie, denk inderdaad dat het wel helpt. De hond van gisteren droop ook af nadat ik heel autoritair "HE" tegen hem riep. Maar iets wat de hond pijn doet is meer bevredigend ;-)

  Van schooljeugd heb ik gelukkig weinig last - meestal laten ze me er wel langs na een belletje en die ene keer dat ze het te druk hebben blijf ik er wel achter hangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Erwin,

  Je bedoelt het nadeel van de lage resolutie?
  Dat doet me juist aan de eerste 3D spelletjes denken onder DOS of Windows op de 486/Pentium 60 (als je genoeg werkgeheugen had)!
  Ik vind het wel gaaf eigenlijk hoeveel (en snel)je toch nog dingen herkent...

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha, nee, ik bedoel mijn platvoet die steeds het beeld verstoord LOL

  Heb een kleine HD Cam in bestelling staan. Is onderweg met de stoomboot vanuit Hongkong. Met een paar weken kun je mijn horlevoet in nog grotere resolutie zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verwacht ook een pakje uit hongkong, dat misschien helpt voor je honden probleem.

  Zie:
  http://www.dealextreme.com/p/ultra-loud-bicycle-air-horn-truck-siren-sound-120db-23681

  Ik heb nog een airzound liggen die ik monteerde op mijn zephyr maar het gebeurde regelmatig dat de druk was verdwenen als ik hem nodig had.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's een flinke toeter. heb hier nog een elektronische sirene liggen van DealExtreme die ik eigenlijk in de Strada wilde meubelen, maar dat is er nooit van gekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb op m'n trike ook een keer last gehad van een hond. Die hond was meer speels dan aggressief. Het beest rende met me mee, had meer aandacht voor mij dan voor de lantaarnpaal voor hem. Met ongeveer 25 km/uur knalde hij tegen de paal. Deed vast pijn, en de hond rende meteen terug naar zijn baasje. Helaas is het vrij lastig om op commando een lantaarnpaal voor een hond te laten verschijnen.

  Ook op mijn trike een keer 'afgelebberd' door een Golden Retriever. Heb ik baasje toen heel duidelijk gemaakt dat ik haar hond niet aardig vond. Meestal zijn het niet de honden die het probleem zijn, maar vooral de baasjes.

  Tegenwoordig een Quest, geeft een goede bescherming. Maar met dit weer wil je cabrio rijden, en dan is het zoeken naar een alternatief. Een scheidsrechtersfluitje doet wonderen, tegen iPods en honden.

  BeantwoordenVerwijderen