zondag 19 oktober 2014

Personaliseren.

Mooi, compleet en functioneel als een Strada is, er blijft altijd wel wat te wensen over. 

Zo heb ik voor Cookie Strada 48 een aansluiting voor de acculader gemaakt in de stalling. Of eigenlijk; ik heb de acculader ingebouwd onder de keukenkastjes, en de aansluitdraad van de accu verlengd en naar de stalling gebracht. Die kabel plug ik bij thuiskomst in een contact in de Strada, en zo wordt de accu moeiteloos geladen. Dat gaat eigenlijk (bijna) altijd goed, zodat ik de reserveaccu die ik een jaar voor niets heen en weer gesleept heb tegenwoordig maar thuis laat.In Strada 48 heb ik een drietal 12 Volt aansluitingen. Hiervoor gebruik ik T-connectoren die ook wel in de modelbouw gebruikt worden. Daar gebruik ik er eigenlijk altijd maar een van tegelijk. Ofwel voor de lader, ofwel voor de 5 Volt USB adapter voor de TomTom/ Smartphone. Afijn, de plug van de lader past dus niet zomaar op de elektrische installatie van Strada 202, dus die ga ik aanpassen.

Voor Strada 202 wordt het een enkele plug aan een kabeltje, in plaats van de drievoudige strip in Strada 48.


De 202 is immers door Velomobiel.nl al voorzien van een USB aansluiting boven het rechterwiel.
Gelukkig zit de schakelkast tegenwoordig met klittenband bevestigd en is niet meer gelijmd. Het relais van de clignoteur is ook verplaatst zie ik. Die heeft nu een plekje in de schakelkast, naast de dimmer van de koplamp (ook nieuw).
Ik sluit twee draden aan. Een direct aan de bedrading van de accu (voor de Avionics Master Switch) en een parallel aan de bedrading voor het achterlicht. De eerste natuurlijk als aansluiting voor de acculader, de tweede in voorbereiding op de komst van nieuwe spiegellampen. Na de modificatie ziet de spaghettiboel er zo uit:
Eenmaal dicht zie je er niets meer van, behalve dan dat er twee T connectoren uit de schakelkast tevoorschijn komen.
De connector bescherm ik met wat siliconenvet tegen corrosie. De kabel van de acculader in de stalling kan weer gebruikt worden :-) Hier een foto van de acculader aansluiting in actie. Heel spannend... Nog een ingrijpende modificatie: Twee stukjes klittenband op de rechter wielkast voor de drinkslang van mijn CamelBak Unbottle 70. De bidonhouder ga ik er later nog eens uit halen.
Velomobiel.nl raadt aan om de velomobiel met een slot door het achterwiel op slot te zetten. Nu gaat dat vrij lastig door de twee wieldoekjes. Net als bij de 48 maak ik een paar gaten in de wieldoeken.
Zodat ik niet meer zo hoef te klooien met het op slot zetten :-)
Het slot hangt tijdens het rijden aan de ophanging van de stoel.


Zo, nu kan ik er voorlopig even tegen :-)Zoals altijd,


Later...meer!

4 opmerkingen:

 1. Mooie fiets, ook een mooie kleur. Was er een speciale reden om een nieuwe Strada aan te schaffen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Wim,

   Quezzzt heeft in essentie gelijk; ik hoop nog een wat uitgebreidere post te schrijven in de nabije toekomst.

   Erwin.

   Verwijderen
 2. Volgens mij zei de vorige "krak"

  Ah geen google+ meer :-)))

  BeantwoordenVerwijderen