donderdag 30 oktober 2014

Als je 38 km forenst...

Als je 38 km forenst... 
...is er altijd wel een deel van je route waar er aan de weg gewerkt wordt.

Ten minste, zo lijkt het

Zo is de aanleg van de Gaaspersingel nog steeds gaande, en er de oorzaak van dat ik tegenwoordig weer langs het Gein rij. Gein Noord om precies te zijn, en laten ze nu precies daar vanaf 10 November de dijk gaan verstevigen, getuige 'de bekende gele borden' langs de weg...

Waternet: Voortgang Dijkverbetering

Planning Gein Noord

De komende twee maanden worden op Gein Noord palenbeschoeiingen aangebracht. Dit wordt uitgevoerd vanaf het water, zodat het verkeer hier zo min mogelijk last van heeft. KWS Infra start vanaf half november met de werkzaamheden aan de dijkverbetering  op Gein Noord. Vanaf dat moment is de weg afgesloten en kunt u overdag van 7.00 uur tot 17.00 uur omrijden via Gein Zuid.

Facebook pagina Dijkverbetering het Gein - KWS Infra (de aannemener)

Heel grappig, omrijden via Gein Zuid. Dat gaan we dus maar niet doen LOL. 

Het is natuurlijk allemaal voor een goed doel, de dijk moet de komende 30 jaar weer hoog en stevig genoeg zijn om het achterliggend eland droog te houden. 

Voor meer informatie, zie het rapport Dijkverbetering het Gein, een veilige en mooie dijk - Dijkverbeteringsplan van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht

Voorafgaand aan de dijkverbetering is een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Tijdens de veldonderzoeken die plaats hebben gevonden zijn 21 archeologische vindplaatsen aangetroffen. Er wordt zo veel mogelijk geprobeerd om deze vindplaatsen te ontzien bij de werkzaamheden, en dat doet me deugd.

Zoals altijd...
Later...meer!


EDIT: Juli 2015, de werkzaamheden op Gein Noord zijn afgerond.

4 opmerkingen:

 1. Even kijken of ik nu een opmerking kan maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erwin, kwam ik je vanmorgen tegen bovenop de brug bij Weesp?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rob,

   Ja, dat was ik :-) Had je niet herkend als VM; zag alleen een felle koplamp op de weg beneden :-)

   Erwin

   Verwijderen