vrijdag 30 september 2011

Kilometerstand September 2011

Jaja, het is eindelijk zo ver! Ik heb mezelf eindelijk weer een beetje weten te motiveren om te fietsen. Of eigenlijk, mezelf weten te motiveren om al die excuses om niet te hoeven fietsen te negeren. 


En het viel niet mee om weer te beginnen na 2 maanden inactiviteit. De eerste dag eindigde met kramp in mijn bovenbeen in het stuk tegen de Hollandse brug op. Maar eigenlijk is het verbazingwekkend hoe snel je het fietsen weer op pakt. Deze week voor het eerst weer 3 dagen gefietst - mijn normale quotum. En het voelt weer helemaal goed!


Een van de dingen die me tegenhield was het gebrek aan kledingkast op kantoor. Alle kastjes waren reeds bezet, maar dat is dankzij een vriendelijke collega opgelost - ik 'time-share' nu zijn kledingkast. Heel prettig :) Dank je wel Jos!


De afgelopen maand heb ik 738km gefietst. Niet zoveel als voorheen, maar ik ben er weer terug tevreden mee. Een jaar-totaal van tussen de 7000 en 8000 kilometer lijkt nog mogelijk als ik de grafiek hieronder eens bekijk.

Volgens fietsenscoort.nl heb ik mijn ecologische voetafdruk met 6.000 vierkante meter verkleind. Volgens het WNF zijn mijn voeten 5,6 hectare groot (56.000 vierkante meter). Fietsen verkleint je ecologische voetafdruk in mijn geval dus met 10%. Mmmmm. Marginaal dus maar. Aan de andere kant heb ik dit jaar wel al €1600 aan autokosten bespaard. Dat is dan wel weer prettig :)

2 opmerkingen:

  1. goed bezig!!! beekie heeft het ook kalm aan gedaan deze maand

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nog 1 jaartje en je hebt je strada eruit. Dan ga je verdienen mits je geen nieuwe koopt.

    BeantwoordenVerwijderen