donderdag 31 maart 2016

Velomobiel Strada Survival Bracelet.

Als Velomobilist heb je in de winkel weinig keus uit accessoires. Vandaar dus dat ik maar besloten heb wat voor mezelf te maken. Een Paracord Survival Bracelet met een Strada in silhouet leek mij wel wat, dus die heb ik 'even' gemaakt. Even tussen aanhalingstekens, want als ik al die foto's van het maakproces hieronder zie, was het achteraf toch best wel wat werk.  

Ik ga voor de gemakkelijke methode. In plaats van dat ik het patroon op het metaal af te teken, druk ik een afbeelding af op papier en plak dat op het metaal.
Met een dunne figuurzaag verwijder ik het metaal wat ik niet nodig heb. Dat luister best wel nauw op deze kleine schaal.De randen maak ik recht met een vijl.....en wat schuurpapier op een schuurstok.
De Strada moet straks op het paracord bevestigd worden. Ik maak twee U-vormige beugels van rond draad en soldeer die achterop met twee pioentjes hardsoldeer.De flux die het metaal tegen oxideren beschermt tijdens het solderen moet er natuurlijk ook weer af. Een lauw bad met zuur doet dat met gemak.Schoon!Vervolgens nog even schuren met een siliconen-schijf op de hangmotor.En dan nog even polijsten met wat pasta.

En tot slot in de polijsttrommel.De metalen kogels, kegels en staafjes trommel bruneren het oppervlak tot het mooi glanst.Olive Drab camo paracord lijkt me wel wat voor vandaag :-) Er gaat ruim 2 meter koord in een armband van 22cm zitten.


De armband begint nu vorm te krijgen. Voor de tweede keer (bij de eerste poging bleek hij wat te krap te zitten).Dit is 'm geworden. Fotograferen is wat lastig; de Strada glimt letterlijk als een spiegel.Tadaaaaaa.  Accessorized.Zoals altijd...
...later meer!

2 opmerkingen: