maandag 2 november 2015

Voor het eerst...

Op weg van Schiphol naar huis, op een ietwat zonnige maandagmiddag zie ik in mijn spiegel opeens een felle, lage fietslamp opdoemen op het Spoorbaanpad in Almere.

Mijn eerste vrees is dat het Theo is die me weer eens inhaalt {zucht}. Maar dan zie ik dat het een blauwe Velomobiel is. Het is Jurren die me weer eens voorbij komt lopen {zucht}. Maar... wat zit zijn koplamp raar laag?

Eenmaal langszij zie ik dat het geen van tweeën is. Het is een DFDaar heb ik wel eens in proef-gezeten, maar dit is de eerste keer dat ik er een in het wild zie.  Een pracht van een fiets! En snel. Sneller dan ik, hoewel dat ook weer niet zo veel zegt ;-)


Volgens de Intercitybike rijderslijst moet dit dan de DF van Theo Homan wezen. Zelfde route, andere Theo dus :-)

Theo blijkt volgens dit artikel overgestapt van een roeifiets naar een DF en heeft nog wat ontwenningsverschijnselen. Mooie fiets Theo, veel plezier er mee!

Zoals altijd...
...later meer!

4 opmerkingen:

 1. Als je Parijs-Brest-Parijs binnen 80 uren op de roeifiets volbrengt dan zit het wel goed met de conditie en ik denk dat Theo zelfs op een oma-fietsje aardig uit de voeten kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Piet,

   Dank je, ik voel me en stuk minder bezwaard ;-)

   Verwijderen
 2. Een goede kennis van me met een Quest-XS neemt zeer binnenkort een Thys 222 Revolver over. Een roeifiets sluit een velomobiel niet uit. Is eerder supplementair. Zoals hardlopen en zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Mick,

   Ik begrijp dat hij ze inderdaad naast elkaar gebruikt. Roeien in de zomer, en velomobileren in de winter :-)

   Verwijderen