woensdag 4 november 2015

Onderhoud verschillende bruggen.

Goed nieuws, de Lange Vechtbrug in Weesp is sinds afgelopen maandag weer open voor wegverkeer. De opbouw en het wegdek hebben een opknapbeurt gehad. De werkzaamheden zijn keurig binnen de planning afgerond.


Nu heb ik alleen nog een omweg tussen Amsterdam Z/O en Ouderkerk aan de Amstel. In het recreatiegebied De Hoge Dijk wordt groot onderhoud gepleegd aan drie bruggen, waarvan er één natuurlijk op mijn route ligt.In de maanden oktober en november worden twee bruggen in het recreatiegebied De Hoge Dijk vervangen en krijgt één brug een opknapbeurt. Hierdoor is een fietspad in de route tussen Amsterdam-Zuidoost en Abcoude ongeveer 6 weken afgesloten voor alle verkeer.

Het recreatiegebied De Hoge Dijk is begin jaren ’80 aangelegd. De houten bruggen in dit gebied zijn dan ook al ca. 30 jaar oud en daarom aan vervanging toe. Nadat begin dit jaar de eerste twee bruggen in het AMC-pad zijn aangepakt, zijn nu drie andere bruggen aan de beurt: een fietsbrug in de route Amsterdam-Abcoude, een brug voor onderhoudsverkeer en een voetgangersbrug.

De nieuwe bruggen worden zo aangelegd dat de oever van de waterloop onder de bruggen doorloopt, wat bij de oude bruggen niet het geval was. De waterloop vormt namelijk een schakel in de ecologische verbindingszone de Natuurboog. Met de nieuwe bruggen worden knelpunten in de ecologische verbinding opgeheven, doordat aan oevers gebonden dieren veilig onder het fietspad door kunnen.

Het fietspad van Amsterdam-Zuidoost naar Abcoude wordt geheel afgesloten voor alle verkeer. Ter plaatse wordt met borden een omleidingsroute aangegeven. De afsluiting duurt van eind oktober tot begin december.

Ze zijn nu druk bezig met de herbouw van 'mijn' fietsbrug. Nog een volhouden dus, dan kan er weer doorgefietst worden :-)

Qua weer mogen we trouwens niet mopperen. Het weer is prachtig, en de zonsopkomsten en zonsondergangen ook. En voor de zon op komt zijn de sterren en planeten te bewonderen.

The early riser gets to enjoy a superb view of the moon and planets throughout the first week of November 2015. 
The green line depicts the ecliptic – Earth’s orbital plane projected onto the great dome of sky. Read more.
Zoals altijd...
...Later meer!

2 opmerkingen:

  1. Je zou haast vergeten hoe *****-vroeg het dan nog is. Mooi hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De samenstand van de diverse planeten is inderdaad een prachtig schouwspel. Met de heldere ochtenden is dat genieten. De brug in het Abcouderpad mis ik wel. Een paar keer per week neem ik deze route. Nu rijd ik door langs het AR kanaal tot aan Driemond en vandaar naar Diemen.

    BeantwoordenVerwijderen