vrijdag 5 juni 2015

Drukke Velomobieldag.

Vandaag weer 'lekker' vroeg uit bed. Nu ja, 5 minuutjes later, want ik kon er niet zo best uit komen. Vrijdag en zo, niet zo gemotiveerd...

Ik strompel naar beneden, tanden poetsen, aankleden (nee, ik douche niet, dat doe ik wel op Schiphol) en Camelbak vullen. Ik zie dat er weer algen in het mondstuk groeien. Daar zou ik eigenlijk eens iets aan moeten doen.

Afijn, met enige vertraging kom ik bij de extra lage fietsenstalling en haal de Velomobiel van stal in mijn apenpakkie. Eigenlijk is het wel prachtig weer voor een ritje. Deuren open, Strada achteruit. Acculader ontpluggen, Camelbak en tas met troep die ik elke dag heen en weer sleep zonder te gebruiken in de Strada. Strada nog verder achteruit en de draai uit de stalling maken. Zorgen dat de neus van de Strada niet langs de muur schraapt en over het tuinpad naar de stoep manoeuvreren. Je krijgt er handigheid in na 4 jaar.

Al met al niet zo makkelijk als met de auto. Maar eenmaal in de Strada gestapt voel ik me helemaal thuis. Langzaam optrekken, ik rij nog op de stoep en ben nog niet wakker, en dan bij de rotonde de straat op.

Wat rijdt die Strada toch lekker soepel! Het enige geluid is het Krrr Krrr Krrr van de ketting ergens in het achteronder. Daar zou ik eigenlijk nog eens naar moeten kijken, ik kan maar niet vinden waar die ketting overheen sleept.

Rustig rij ik door de Muziekwijk; 20 minuten geleden lag ik nog heerlijk in bed! Spieren worden langzaam wakker en op het Spoorbaanpad rij ik rond de 30km/h, zo'n beetje mijn standaard snelheid.

Shit! Een racefietser haalt me in. Nu moet ik... Oh nee. Laat maar lekker gaan... Geen RIS bij mij ;-) 

In Weesp ontmoet ik een man in witte Quest-XS. Hij moet ook naar de brug over het Amsterdam-Rijn kanaal en ik rij met hem mee. Hij heeft wel een heel vreemde route, maar zoals gezegd, nog niet wakker en zo. De witte Quest-XS man rijdt regelmatig van Hilversum naar zijn werk in Amsterdam Noord. Vooral de pont over het IJ is lastig, want wachten en druk met ander verkeer. Dat ken ik nog wel, uit de tijd dat je niet met de fiets over de Hollandse Brug heen kon maar met de pont moest. Uit het gesprek blijkt dat we elkaar wel eens eerder hebben zien rijden, toen ik nog met de rode Strada 48 reed.

Intussen blijkt ook waarom zijn route zo afwijkt van die van mij. Hij is onderweg naar het Spoorpad over de spoorbrug, 2,5km ten noorden van 'mijn' brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, de Weesperbrug (Gooilandseweg, N236) {zucht}. Nu ja, via de Kanaaldijk West en Driemond kom ik er ook nog wel.Op de Kanaaldijk Oost rijdt me een Rode Strada tegemoet. Wat een prachtige fiets is dat toch! We zwaaien/ toeteren naar elkaar over het water. Na Driemond kom ik weer op mijn vertrouwde route en kan ik weer verder naar Schiphol op de automatische piloot. Wel wat laat, maar dat deert me niet met dit mooie weer.

Die middag, op de weg naar huis, komt me met prachtig weer (volop zon en een beetje wind tegen) ook nog een witte Quest met zwarte striping tegemoet. Een drukke velomobieldag vandaag. Op naar het weekeinde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten