zaterdag 20 oktober 2012

Rood-Geel-Blauw wordt Rood-Wit-Blauw


Het was al een tijdje een bekend verschijnsel op de HPV-Freeway tussen Almere en Amsterdam: Het rood-geel-blauwe 'Treintje' Strada velomobielen dat heen en weer forenst (Kwik, Kwek en Kwak).
Maar vanaf heden is dat veranderd; Velotejo heeft zijn gele Strada vervangen door een (gebroken-) wit exemplaar. Vanaf nu is het dus het Rood-Wit-Blauwe treintje :)


We wachten nog op de aanvulling met een Oranje exemplaar.

PS: Let in het kader van 'zichtbaarheid in het verkeer' eens op de zichtbaarheid van de Strada's in vergelijking met die van de fietser er rechts naast. 


De HPV Freeway heeft de laatste tijd met wat haperingen te maken. Nieuw is het groot onderhoud aan de Snijdersbergweg/ Meibergdreef in Amsterdam Zuidoost. Hierdoor is de toegang tot de brug over de A2 niet bereikbaar voor velomobielen :(
Eind december zou het 'ijs en weder dienende' gereed moeten zijn en hebben we daar alleen nog maar de 'normale' hinder van de bouw van een nieuw hotel vlak naast de brug.

Zoals altijd:

Later... meer!.

EDIT: Mijn voorlopige route.  Hiermee omzeil ik zowel deze opbreking als de werkzaamheden langs het water bij Ouderkerk aan de Amstel en de wegwerkzaamheden bij NS station Holendrecht (ook al afgesloten):

4 opmerkingen:

 1. Die werkzaamheden aan de Snijdersbergweg/Meibergdreef zijn trouwens vooral lastig als je van de andere kant komt, en niet op de hoogte bent. Ze zouden véél eerder aan moeten geven dat die brug afgesloten is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi maarten,

  Je hebt altijd baas boven baas! De omleidingen zijn inderdaad bar slecht aangegeven. Ik zag vandaag (pas) bij het AMC wel een bord staan die een omleiding aangaf richting Ouderkerk a/d Amstel, maar dat was dan ook het enige bord.

  Nu ja, even volhouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nagevraagd bij de gemeente Amsterdam hoe het zit met de omleidingen. Ze zijn er wel, direct om de Nissan-dealer heen rijden, en dan via de gemeentewerf. Ik denk dat ik voorlopig via de volgende brug naar Ouderkerk rijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, verhip, jij bent 'de intercityfietser':D

   Ik heb een kaart met mijn omleidingsroute in het bericht hierboven geplaatst. Hiermee omzeil ik zowel deze opbreking als de werkzaamheden langs het water bij Ouderkerk aan de Amstel.

   Verwijderen