woensdag 5 september 2012

Ontwikkeling fietspad Almere-Poort

Op weg naar huis ontdek ik dat de gemeente Almere snode plannen heeft met het fietspad door Almere-Poort. Naast het pad is een nieuw tracé uitgeschept naast het huidige geasfalteerde fietspad in het toekomstige Olympia Officepark. Dat kan maar één ding betekenen: Nog meer bochten in het Spoorbaanpad, en een slechter (tijdelijk) wegdek!De huidige situatie in Almere Poort is te zien op onderstaande kaart – het saaie rechte ‘snel doorrijden’ pad van eerdaags is door verschillende fasen in de bouw van viaducten door de Spoordijk en Almere Poort veranderd in een lieflijk toeristisch fietspad, vol met haakse bochten en pitoreske uitzichten op de wuivende zandvlakten.
Maar…. Op het grote boze Internet vond ik ook deze kaart uit het jaar 2010 – daarop is te zien dat er gedacht wordt aan een vrijliggend hoofdroute fietspad (groene stippellijn) en het uitgegraven trace lijkt daar mee overeen te komen. Zou het dan toch…Terwijl ik daarover aan het nadenken was, besloot de natuur me op te monteren met deze prachtige kleuren:


Zoals altijd,

Later…meer!
Later... tijd voor een nagekomen bericht!
Almerevandaag.nl zegt: "Spoorbaanpad bij schatting het drukst van Nederland"
Goudappel zegt wel meer over fietsen.

Nog later... Het is begonnen :( Het eerste stukje asfalt is verwijderd, en we worden geacht om over een stuk puin heen te rijden :(

2 opmerkingen:

  1. Het allereerste fietspad was fantastisch, daarna is het steeds beroerder geworden.
    Almere en fietsvoorzieningen, het blijft een moeizame combinatie !!

    BeantwoordenVerwijderen