woensdag 19 september 2012

HPV-Freeway Almere - Schiphol

Vandaag wederom de woon-werk rit afgelegd per Velomobiel. Een echte, 100% Human Powered Vehicle. Over de HPV-Freeway tussen Almere en Schiphol natuurlijk. Wat zegt U? Is dat de e-Freeway Almere - Amsterdam?

Volgens Jorritsma wel, maar ik heb eerlijk gezegd niet één e-Scooter op dit traject gezien. Soms wel een e-bike, maar nooit zoveel tegelijk als ik velomobielen tegelijk gezien heb op dit fietspad. Pardon, op deze HPV-Freeway.

Is het nu beter rijden op een HPV-Freeway dan op een fietspad? Nou, op het eerste gezicht niet. Eigenlijk ligt het merendeel van mijn route er nog steeds zo bij als de voorgaande jaren, hoewel er de laatste tijd ook wel wat verbeteringen aan het wegdek te zien zijn. 

Groot voordeel van een HPV-Freeway is natuurlijk dat je een stuk droger en comfortabeler zit dan op de e-Freeway of het fietspad.  Dus tóch beter rijden op de HPV-Freeway.

Intussen in Almere Poort,
...zet men de dranghekken dwars over het fietspad (ter voorkoming van ongelukken als deze)...
...en heeft men het vernieuwde deel van het spoorbaanpad voorzien van nieuwe LED straatlantaarns. Fancy! Of moet ik zeggen: Shiny!


Later.... Meer over de HPV-Freeway!

1 opmerking:

  1. Het nieuwe pad ligt wel 30cm lager dan de omgeving. Dat wordt wat met zware regen. De gaten in je Strada maar dichtplakken dus. Met sneeuw en een beetje wind ligt de hele goot vol en kan de sneeuwschuiver die 4 dagen later komt de sneeuw ook nergens naar toe schuiven.!

    BeantwoordenVerwijderen